Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hirvikäristyspata

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 800 g kiinteitä perunoita
  • 250 g pakastettua hirvenlihaa
  • 200 g pakastettuja, viipaloituja herkkusieniä
  • 2 sipulia
  • 3 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 2 dl sienilientä
  • 1 ½ dl créme fraichea (ranskankermaa)
  • 2 tl kiinalaista soijaa

Koristeluun

  • tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja lohko ne isohkoiksi paloiksi. Keitä kevyesti suolatussa vedessä 10 minuuttia. Anna lihan sulaa n. 2 tuntia, niin että sitä on helppo leikata. Leikkaa poikkisyin ohuita, leveähköjä suikaleita. Kuori ja hienonna sipulit.

2. Laita sienet kylmään paistinpannuun, lämmitä vähitellen ja anna nesteen haihtua niin paljon kuin mahdollista. Lisää lopuksi voinokare ja paista jonkin aikaa voissa.

3. Ruskista lihasuikaleet voissa pannulla ja nosta suikaleet pataan. Kuullota sipulisilppu ja kaada pataan. Sirottele päälle jauhoja, suolaa, pippuria ja timjamia, sekoita. Lisää sieniliemi, sekoita ja keitä 5 minuuttia. Lisää ranskankerma, soija sekä perunat ja keitä vielä joitakin minuutteja. Koristele tuoreella timjamilla.

Ota hirvenlihapaketti pakastimesta pari tuntia ennen ruoanlaittoa, jolloin se on sopivaa leikattavaksi. Jos käytät pakastettuja sieniä, nekin kannattaa ottaa sulamaan ajoissa.

Lisää aiheesta:

Pihlajanmarjanmakuinen riistapataKermainen riistapannuKatalonialainen lammaspataRiistapata kantarellien keraIsoäidin marinoitu naudanpaistiHirvipataa voissa paistettujen sienten kera
RiistapataKananmunatonRiistakausiPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Riistapata
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Pihlajanmarjanmakuinen riistapata

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mykonoksen kanipata

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Metsästäjänpata

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Peurapata

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kermainen riistapannu