Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hirvenjauhelihapihvit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 500 g hirvenjauhelihaa
  • 3 munankeltuaista
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 tl suolaa
  • hieman jauhettua valkopippuria
  • ½ maustemitta cayennepippuria
  • 1-2 rkl korppujauhoja paneeraukseen
  • voita paistamiseen

Tarjoiluun

  • perunamuusia
  • herneitä
  • puolukoita
  • voissa paistettuja sieniä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Sekoita jauheliha ja keltuaiset, lisää sitten kerma. Mausta suolalla, valkopippurilla ja cayennepippurilla. Paista mielellään nokare valmista taikinaa kokeeksi, maista ja mausta tarvittaessa lisää.

2. Muotoile taikinasta 8 yhtä suurta pihviä ja kääntele ne varoen korppujauhoissa. Ruskista voita uuninkestävässä pannussa ja ruskista pihvit kullanruskeiksi.

3. Laita paistinpannu uuniin ja anna pihvien paistua valmiiksi 5-7 minuuttia, kunnes niistä tihkuva neste on kirkasta, kun pistät niitä kokeeksi.

Lisää aiheesta:

Wieninleike – Kari Aihisen helppo resepti vastustamattomaan klassikkoruokaanPannupihvit sipulin keraPeuranpaisti calvadoskastikkeessaRiista-wallenbergiläinenVasikkapyytWallenbergare-pihvit
JauhelihapihvitRiistakausiSienisatoPääruoatLiharuoka

Hirvenjauheliha on kevyttä, ja voi kaivata hieman rasvaa, jottei siitä tule liian kuivaa. Valmistamme wallenbergin pihvejä, joihin tulee myös kananmunaa ja kermaa. Jos paistat pihvit uunissa, sinun ei tarvitse kärsiä kärystä keittiössä, ja kaikki pihvit valmistuvat samaan aikaan.

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihapihvit
  • 10.03.201607:00
    Semper

    Gluteenittomat jauhelihapihvit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kanajauhelihapihvit ja ruohosipulikastike

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Broilerijauhelihapihvit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ranskalaiset jauhelihapihvit

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Fetatäytetyt lammasjauhelihapihvit nuudeleiden kera