Hillokakku

Helppo hillokakku saa mielenkiintoisen säväyksen mustapippurista. Kakusta saa oivallisen talvilomaherkun, kun sen nauttii ulkoilupäivän päätteeksi vaikkapa kuuman mehun kanssa.

Ainekset

  • 100 g voita
  • 2 dl tummaa sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 0,5 dl ranskankermaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 dl mansikkahilloa
  • mustapippuria
  • 1 dl pekaanipähkinöitä

Valmistusohje

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita joukkoon ranskankerma. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda keskenään. Nostele kuiva-aineet taikinaan.

Lisää mansikkahillo, mustapippuri ja pähkinät ja sekoita.

Voitele kakkuvuoka huolella. Kaada taikana kakkuvuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

Tarjoile kakku kermavaahdon kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.