Hillokakku
Helppo hillokakku saa mielenkiintoisen säväyksen mustapippurista. Kakusta saa oivallisen talvilomaherkun, kun sen nauttii ulkoilupäivän päätteeksi vaikkapa kuuman mehun kanssa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 100 g voita
- 2 dl tummaa sokeria
- 2 kananmunaa
- 0,5 dl ranskankermaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 2 dl mansikkahilloa
- mustapippuria
- 1 dl pekaanipähkinöitä
Valmistusohje
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita joukkoon ranskankerma. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda keskenään. Nostele kuiva-aineet taikinaan.
Lisää mansikkahillo, mustapippuri ja pähkinät ja sekoita.
Voitele kakkuvuoka huolella. Kaada taikana kakkuvuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
Tarjoile kakku kermavaahdon kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit