Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hiiligrillipihvi ja BBQ-kastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 4 viipaletta naudan fileeselkää, kauniisti rasvaraitojen marmoroimaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • öljyä penslaukseen

BBQ-kastike

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 20-30 g tummaa suklaata (60 %)
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 dl kivettömiä kuivattuja luumuja
  • ½ dl balsamiviinietikkaa
  • 3 dl kanalientä
  • 1 rkl chipotle-tahnaa
  • ½ dl vahvaa kahvia
  • 1 rkl maapähkinävoita
  • suolaa

Valmistusohje

1. BBQ-kastike: Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Pieni suklaa. Kuullota sipuleita öljyssä ruskistamatta. Lisää luumut, viinietikka, liemi ja chipotle-tahna, anna porista hiljaa 30 minuuttia. Soseuta mikserissä yhdessä suklaan, kahvin ja maapähkinävoin kanssa sileäksi kastikkeeksi ja suolaa.

2. Ota liha esiin hyvissä ajoin ennen grillausta, 1-1 ½ tuntia ennen. Valmistele grilli 30-45 minuuttia ennen ruoanlaittoa, jotta saat ihanteellisen hehkun. Laita grillin päälle ritilä niin pian kuin liekit ovat laantuneet. Huom! Kuuma ritilä on hyvän grillaustuloksen edellytys.

3. Kuivaa pihvit ja mausta molemmat puolet suolalla ja pippurilla. Aseta pihvit grilliritilälle ja grillaa kummaltakin puolelta 2 minuuttia. Kääri pihvit folioon ja anna vetäytyä muutama minuutti. Liha on nyt rare eli verinen. Jos haluat läpipaistetumpaa, nosta grilliritilää ylimpään asentoon ja grillaa vielä 4-6 minuuttia muutaman kerran käännellen. Tarjoile BBQ-kastikkeen kanssa.

Naudan fileeselkä vastaa meillä lähinnä New York Strip Steak -lihaa. Pihveihin saa näyttävät raidat, kun sekä hiilipesä että grilliritilä ovat oikein kuumia. On todella vaivan arvoista etsiä kokoon kaikki ainekset maukkaaseen BBQ-kastikkeeseen.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Naudan Ribeye-pihvi – Santun reseptiEntrecôte kermakastikkeella ja salaatillaAmerikkalaiset ribsitStroganoff tomaattikastikkeessaMarinoitua porsaanfileetä kesävihanneksinKylkipaistia amerikkalaisittain
GrillipihviPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Grillipihvi
  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Grillinyytit sinihomejuustolla

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Grillimestarin maustepihvit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Timjamimarinoitua etuselkää

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Konjakissa marinoidut grillipihvit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Grillipihvi ja vihreät pavut