Hieno sitruunapiiras
Tästä sitruunapiiraasta tulee hyvin kuohkea, koska sen valmistukseen käytetään tomusokeria ja kermaa. Tarjoile piiraspala mielellään jäätelöpallon kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
8-10 palaa
- 4 dl vehnäjauhoa
- 1 ½ dl tomusokeria
- 125 g voita
- 1 muna
Täyte
- 6 munaa
- 2 ½ dl sokeria
- ½ dl sitruunamehua
- 2 dl kuohukermaa
- 1 tl sitruunankuoriraastetta
Tarjoiluun
- jäätelöä
Valmistusohje
1. Sekoita yhteen vehnäjauho ja tomusokeri. Nypi joukkoon sormenpäillä voi, niin että saat ryynimäistä seosta. Sekoita joukkoon muna. Voit tehdä taikinan myös koneella. Pane taikina jääkaappiin vähintään tunniksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa piirasvuoka taikinalla ja paista pohjaa 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen.
3. Vatkaa munia, sokeria ja raastettua sitruunankuorta, kunnes sokeri on sulanut. Lisää puristettu sitruunamehu ja kerma, sekoita hyvin. Kaada seos piiraskuoreen ja paista uunissa, kunnes täyte on hyytynyt, noin 60-70 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti