Hieno kesätorttu

Rapeita pohjia sekä marjoja.

Ainekset

  • 1 torttuun

3 pohjaa

  • 225 g voita
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • ¼ dl vettä

Täyte

  • 5-6 dl kuohukermaa
  • 3 rkl appelsiinimehutiivistettä
  • 1 kiivi paloina
  • noin 10 saksanpähkinää
  • noin 5 dl tuoreita marjoja, esim. karhunvatukoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita se muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kaulitse taikina kolmeksi pohjaksi. Laita ne leivinpaperille pellille ja paista kypsäksi uunin keskitasolla 15- 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, mausta appelsiinimehulla. Levitä appelsiinikermaa pohjien väliin ja kasaa torttu. Levitä päälle kermaa ja koristele kiivillä, marjoilla ja pähkinöillä juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat