Hieno kesätorttu

Rapeita pohjia sekä marjoja.

Ainekset

  • 1 torttuun

3 pohjaa

  • 225 g voita
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • ¼ dl vettä

Täyte

  • 5-6 dl kuohukermaa
  • 3 rkl appelsiinimehutiivistettä
  • 1 kiivi paloina
  • noin 10 saksanpähkinää
  • noin 5 dl tuoreita marjoja, esim. karhunvatukoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita se muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kaulitse taikina kolmeksi pohjaksi. Laita ne leivinpaperille pellille ja paista kypsäksi uunin keskitasolla 15- 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, mausta appelsiinimehulla. Levitä appelsiinikermaa pohjien väliin ja kasaa torttu. Levitä päälle kermaa ja koristele kiivillä, marjoilla ja pähkinöillä juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja