Rapeita pohjia sekä marjoja.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 torttuun
3 pohjaa
- 225 g voita
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- ¼ dl vettä
Täyte
- 5-6 dl kuohukermaa
- 3 rkl appelsiinimehutiivistettä
- 1 kiivi paloina
- noin 10 saksanpähkinää
- noin 5 dl tuoreita marjoja, esim. karhunvatukoita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita se muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kaulitse taikina kolmeksi pohjaksi. Laita ne leivinpaperille pellille ja paista kypsäksi uunin keskitasolla 15- 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, mausta appelsiinimehulla. Levitä appelsiinikermaa pohjien väliin ja kasaa torttu. Levitä päälle kermaa ja koristele kiivillä, marjoilla ja pähkinöillä juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.