Hieno kalagratiini
Lasten suosikkiruokaa.
Neljälle
- 600-700 g kalafileetä ja katkarapuja
- 3-4 dl pakastettua vihannessekoitusta
- 4 annosta perunamuusia
- 1 munankeltuainen
Kastike
- 2 rkl margariinia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 kalaliemikuutio
- 3 dl vettä
- 1 dl kahvikermaa
- suolaa ja pippuria
- juustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele uuninkestävä vuoka kevyesti. Lisää kalat ja katkaravut vuokaan, suolaa kevyesti. Laita vuoka uuniin 5 minuutiksi.
2. Valmista perunamuusi ja sekoita valmiiseen muusiin munankeltuainen. Keitä vihannekset nopeasti kevyesti suolatussa vedessä ja valuta.
3. Freesaa margariini ja jauhot kattilassa, lisää liemi ja kerma, mausta. Keitä hiljalleen 10 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja sekoita kastikkeeseen juusto.
4. Levitä vihannekset vuokaan kalan päälle, kaada päälle kastike. Pursota muusi ympärille.
5. Gratinoi uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka