Tämä on perinteisesti joulujälkiruoka, mutta sitä voi nauttia mihin vuodenaikaan tahansa. Jos sinulla on ylijäänyttä riisipuuroa, käytä se pohjana ja mausta vaniljasokerilla ja appelsiinilla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 ½ dl puuroriisiä
- 2 dl appelsiinimehua
- 2 rkl kidesokeria
- 2-3 dl kuohukermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 appelsiinia
- ½ pss mantelilastuja
- hieman raastettua suklaata
Valmistusohje
1. Keitä riisi kypsäksi kevyesti suolatussa vedessä. Anna sen jäähtyä ja lisää mehu. Sokeroi maun mukaan.
2. Vatkaa kerma, mausta vaniljasokerilla ja sekoita riisin kera. Kuori ja viipaloi appelsiinit.
3. Sekoita puolet appelsiineista riisin kanssa kulhossa ja käytä loput koristeluun. Paahda mantelit kuivassa paistinpannussa ja ripottele koristeeksi. Viimeistele raastetulla suklaalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!