Hieno appelsiiniriisi

Tämä on perinteisesti joulujälkiruoka, mutta sitä voi nauttia mihin vuodenaikaan tahansa. Jos sinulla on ylijäänyttä riisipuuroa, käytä se pohjana ja mausta vaniljasokerilla ja appelsiinilla.

Neljälle

  • 1 ½ dl puuroriisiä
  • 2 dl appelsiinimehua
  • 2 rkl kidesokeria
  • 2-3 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 appelsiinia
  • ½ pss mantelilastuja
  • hieman raastettua suklaata

Valmistusohje

1. Keitä riisi kypsäksi kevyesti suolatussa vedessä. Anna sen jäähtyä ja lisää mehu. Sokeroi maun mukaan.

2. Vatkaa kerma, mausta vaniljasokerilla ja sekoita riisin kera. Kuori ja viipaloi appelsiinit.

3. Sekoita puolet appelsiineista riisin kanssa kulhossa ja käytä loput koristeluun. Paahda mantelit kuivassa paistinpannussa ja ripottele koristeeksi. Viimeistele raastetulla suklaalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja