Hieno appelsiiniriisi
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5650576/landscape16_9/515/290/d3f4e931ed1027fca1490dd3612b9583/rL/897425-2923.jpg)
Tämä on perinteisesti joulujälkiruoka, mutta sitä voi nauttia mihin vuodenaikaan tahansa. Jos sinulla on ylijäänyttä riisipuuroa, käytä se pohjana ja mausta vaniljasokerilla ja appelsiinilla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 ½ dl puuroriisiä
- 2 dl appelsiinimehua
- 2 rkl kidesokeria
- 2-3 dl kuohukermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 appelsiinia
- ½ pss mantelilastuja
- hieman raastettua suklaata
Valmistusohje
1. Keitä riisi kypsäksi kevyesti suolatussa vedessä. Anna sen jäähtyä ja lisää mehu. Sokeroi maun mukaan.
2. Vatkaa kerma, mausta vaniljasokerilla ja sekoita riisin kera. Kuori ja viipaloi appelsiinit.
3. Sekoita puolet appelsiineista riisin kanssa kulhossa ja käytä loput koristeluun. Paahda mantelit kuivassa paistinpannussa ja ripottele koristeeksi. Viimeistele raastetulla suklaalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka