Oikea herkkupala.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kakkuun
- 200 g margariinia
- 2 ½ dl kidesokeria
- 3 kananmunaa
- 1 appelsiinin raastettu kuori
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- 1 dl kahvikermaa
Kuorrutus
- 1 dl puristettua appelsiinimehua
- 1 maustemitta kardemummaa
- tomusokeria päälle ripoteltavaksi
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Sekoita margariini ja sokeri ilmavaksi, lisää munat yksi kerrallaan. Lisää appelsiininkuori. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, sekoita taikinaan vuorotellen kerman kanssa.
2. Kaada taikina kakkuvuokaan, paista uunin alatasolla n. 50 minuuttia.
3. Sekoita kuorrutus ja kaada se kakulle sen tultua uunista. Kumoa kakku ja puuteroi päälle tomusokeria sen jäähdyttyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!