Hieno appelsiinikakku

Oikea herkkupala.

1 kakkuun

  • 200 g margariinia
  • 2 ½ dl kidesokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 1 dl kahvikermaa

Kuorrutus

  • 1 dl puristettua appelsiinimehua
  • 1 maustemitta kardemummaa
  • tomusokeria päälle ripoteltavaksi

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Sekoita margariini ja sokeri ilmavaksi, lisää munat yksi kerrallaan. Lisää appelsiininkuori. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, sekoita taikinaan vuorotellen kerman kanssa.

2. Kaada taikina kakkuvuokaan, paista uunin alatasolla n. 50 minuuttia.

3. Sekoita kuorrutus ja kaada se kakulle sen tultua uunista. Kumoa kakku ja puuteroi päälle tomusokeria sen jäähdyttyä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!