Hiekkakakku

Nimestään huolimatta tämä on mehukas, hyvin säilyvä ja pehmeä kakku. Konjakki antaa mukavaa lisämakua. Paloittele ohuiksi viipaleiksi.

1 kakkuun

  • 250 g voita
  • 3 dl kidesokeria
  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ rkl konjakkia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 ½ dl perunajauhoja
  • vajaa 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.

2. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi, työstä mukaan munat yksi kerrallaan.

3. Lisää konjakki, vanilja ja viimeiseksi jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen.

4. Kaada taikina vuokaan, paista juuri uunin keskitason alapuolella n. 45 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!