Hiekkakakku
Nimestään huolimatta tämä on mehukas, hyvin säilyvä ja pehmeä kakku. Konjakki antaa mukavaa lisämakua. Paloittele ohuiksi viipaleiksi.
1 kakkuun
- 250 g voita
- 3 dl kidesokeria
- 4 kananmunaa
- 1 ½ rkl konjakkia
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 ½ dl perunajauhoja
- vajaa 1 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.
2. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi, työstä mukaan munat yksi kerrallaan.
3. Lisää konjakki, vanilja ja viimeiseksi jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen.
4. Kaada taikina vuokaan, paista juuri uunin keskitason alapuolella n. 45 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa