Herrasväen pikkuleivät

Tällä viikolla Makujen keittiössä juhlitaan. Kevään juhliin sopivien reseptien sarja alkaa perinteisillä herrasväen pikkuleivillä, jotka kruunaavat kahvipöydän kuin kahvipöydän.

Ainekset

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna
  • 0,5 dl kermaa
  • 1 dl tärkkelysjauhoja
  • n. 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • vadelmahilloa
  • erikoishienoa sokeria
  • Katso video!

Valmistusohje

Vaahdota pehmeä voi, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi joko käsin vaivaten tai yleiskoneella. Sekoita mukaan kananmuna ja loraus kermaa.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja vaivaa ne taikinan joukkoon.

Jäähdytä taikina jähmeäksi ennen kaulimista. Kauli kylmä taikina vajaan puolen sentin paksuiseksi levyksi ja leikkaa siitä muotilla perinteisiä pieniä pyöreitä, sydämen muotoisia tai vaikka kolmiomaisia paloja. Tärkeintä on, että ne ovat keskenään saman kokoisia.

Leikkaa joka toiseen pikkuleipään vielä pieni reikä, josta hillo pääsee pilkistämään. Paista pikkuleipiä 180-asteisessa uunissa noin kahdeksan minuuttia.

Kun piparit ovat jäähtyneet, lusikoi joka toiseen teelusikallinen vadelmahilloa. Nosta reiällinen pikkuleipä hillon päälle ja paina kiinni. Pyöräytä kukin pikkuleipä sokerissa ja nosta vadille.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja