Herrasväen pikkuleivät
Tällä viikolla Makujen keittiössä juhlitaan. Kevään juhliin sopivien reseptien sarja alkaa perinteisillä herrasväen pikkuleivillä, jotka kruunaavat kahvipöydän kuin kahvipöydän.
Ainekset
- 200 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 kananmuna
- 0,5 dl kermaa
- 1 dl tärkkelysjauhoja
- n. 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- vadelmahilloa
- erikoishienoa sokeria
- Katso video!
Valmistusohje
Vaahdota pehmeä voi, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi joko käsin vaivaten tai yleiskoneella. Sekoita mukaan kananmuna ja loraus kermaa.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja vaivaa ne taikinan joukkoon.
Jäähdytä taikina jähmeäksi ennen kaulimista. Kauli kylmä taikina vajaan puolen sentin paksuiseksi levyksi ja leikkaa siitä muotilla perinteisiä pieniä pyöreitä, sydämen muotoisia tai vaikka kolmiomaisia paloja. Tärkeintä on, että ne ovat keskenään saman kokoisia.
Leikkaa joka toiseen pikkuleipään vielä pieni reikä, josta hillo pääsee pilkistämään. Paista pikkuleipiä 180-asteisessa uunissa noin kahdeksan minuuttia.
Kun piparit ovat jäähtyneet, lusikoi joka toiseen teelusikallinen vadelmahilloa. Nosta reiällinen pikkuleipä hillon päälle ja paina kiinni. Pyöräytä kukin pikkuleipä sokerissa ja nosta vadille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan