Hernesosekeittoa ja paistettua kinkkua
Keittopäivään hernesosekeittoa rapeilla kinkkupaloilla.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 100 g savupalvikinkkua
- 400 g pakasteherneitä
- 6 dl kasvislientä
- 2 dl maitoa
- pala purjosipuli
- suolaa
- mustapippuria
- kuivattua minttua
- öljyä
Valmistusohje
Hienonna pesty purjo renkaiksi ja kuullota kattilassa tilkassa öljyä. Lisää mausteet sekä pakasteherneet joukkoon ja anna ainesten lämmetä hetki.
Kaada mukaan kasvisliemi ja keitä 10 min ajan. Leikkaa sillä aikaa kinkku kuutioiksi ja paista kinkun omassa rasvassa se rapeaksi pannulla.
Lisää keiton joukkoon lopuksi maito, kiehauta ja soseuta keitto pehmeän kuohkeaksi tehosekoittimessa. Lopuksi lusikoi pinnalle rapeat kinkkukuutiot.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje