Herkullisin mansikkapiiras

Tämä on aito ranskalainen tarte, pohjalla itse tehtyä vaniljakreemiä ja päällä tiivis kerros kesän maukkaita mansikoita tai vadelmia.

Ainekset

  • Kuudelle-kahdeksalle

Taikina

  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kidesokeria
  • 100 g voita
  • 1 munankeltuainen

Vaniljakreemi

  • 3 dl ohutta kermaa
  • 3 rkl kidesokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 2 munankeltuaista

Marjatäyte

  • 1 l mansikoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nypi voi, jauhot ja sokeri taikinaksi, työstä mukaan keltuainen. Laita kylmään 1 tunniksi.

2. Sekoita vaniljakreemin ainekset kattilassa. Kuumenna sakeaksi samalla vatkaten. Anna jäähtyä.

3. Ota esiin matala piirasvuoka. Kaulitse taikina ja vuoraa vuoka sillä. Pistele pohja ja paista piiraskuori kypsäksi uunissa, n. 20 minuuttia.

4. Täytä piiraskuori vaniljakreemillä, asettele kreemiin mansikanpuolikkaita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja