Herkullisin mansikkapiiras

Tämä on aito ranskalainen tarte, pohjalla itse tehtyä vaniljakreemiä ja päällä tiivis kerros kesän maukkaita mansikoita tai vadelmia.

Ainekset

  • Kuudelle-kahdeksalle

Taikina

  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kidesokeria
  • 100 g voita
  • 1 munankeltuainen

Vaniljakreemi

  • 3 dl ohutta kermaa
  • 3 rkl kidesokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 2 munankeltuaista

Marjatäyte

  • 1 l mansikoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nypi voi, jauhot ja sokeri taikinaksi, työstä mukaan keltuainen. Laita kylmään 1 tunniksi.

2. Sekoita vaniljakreemin ainekset kattilassa. Kuumenna sakeaksi samalla vatkaten. Anna jäähtyä.

3. Ota esiin matala piirasvuoka. Kaulitse taikina ja vuoraa vuoka sillä. Pistele pohja ja paista piiraskuori kypsäksi uunissa, n. 20 minuuttia.

4. Täytä piiraskuori vaniljakreemillä, asettele kreemiin mansikanpuolikkaita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.