Herkullisin mansikkapiiras
Tämä on aito ranskalainen tarte, pohjalla itse tehtyä vaniljakreemiä ja päällä tiivis kerros kesän maukkaita mansikoita tai vadelmia.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Kuudelle-kahdeksalle
Taikina
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl kidesokeria
- 100 g voita
- 1 munankeltuainen
Vaniljakreemi
- 3 dl ohutta kermaa
- 3 rkl kidesokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 rkl perunajauhoja
- 2 munankeltuaista
Marjatäyte
- 1 l mansikoita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nypi voi, jauhot ja sokeri taikinaksi, työstä mukaan keltuainen. Laita kylmään 1 tunniksi.
2. Sekoita vaniljakreemin ainekset kattilassa. Kuumenna sakeaksi samalla vatkaten. Anna jäähtyä.
3. Ota esiin matala piirasvuoka. Kaulitse taikina ja vuoraa vuoka sillä. Pistele pohja ja paista piiraskuori kypsäksi uunissa, n. 20 minuuttia.
4. Täytä piiraskuori vaniljakreemillä, asettele kreemiin mansikanpuolikkaita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje