Herkkuvoileipä lounaaksi
Pyöräytä pikalounaaksi voileipä, jonka päällisinä lämpimät vihannekset ja suloisen suolainen parmankinkku vievät miltei kielen mennessään. Samalla voit jalostaa edellisenä päivänä mahdollisesti tähteeksi jääneet vihannekset.
Yhdelle
- 1 viipale maalaisleipää
- 1 tl oliiviöljyä
- 2 viipaletta parmankinkkua
- 1/4 punasipuli
- 5 keitettyä sokerihernettä
- 5 keitettyä vihreätä papua
- 2 säilöttyä latva-artisokanpohjaa
- vihreitä lehtiä
- tuoretta yrttiä
Valmistusohje
1. Viipaloi punasipuli ja leikkaa sokeriherneet ja vihreät pavut pienemmiksi paloiksi. Kuullota sipuli öljyssä, lisää herneet, pavut ja artisokanpohjat ja freesaa myös niitä hetki.
2. Levitä leivälle salaatinlehti(ä) ja nosta päälle lämpimät vihannekset sekä parmankinkkuviipaleet. Koristele tuoreilla yrteillä ja syö (tai tarjoile) heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta