Herkkuvoileipä lounaaksi
Pyöräytä pikalounaaksi voileipä, jonka päällisinä lämpimät vihannekset ja suloisen suolainen parmankinkku vievät miltei kielen mennessään. Samalla voit jalostaa edellisenä päivänä mahdollisesti tähteeksi jääneet vihannekset.
Yhdelle
- 1 viipale maalaisleipää
- 1 tl oliiviöljyä
- 2 viipaletta parmankinkkua
- 1/4 punasipuli
- 5 keitettyä sokerihernettä
- 5 keitettyä vihreätä papua
- 2 säilöttyä latva-artisokanpohjaa
- vihreitä lehtiä
- tuoretta yrttiä
Valmistusohje
1. Viipaloi punasipuli ja leikkaa sokeriherneet ja vihreät pavut pienemmiksi paloiksi. Kuullota sipuli öljyssä, lisää herneet, pavut ja artisokanpohjat ja freesaa myös niitä hetki.
2. Levitä leivälle salaatinlehti(ä) ja nosta päälle lämpimät vihannekset sekä parmankinkkuviipaleet. Koristele tuoreilla yrteillä ja syö (tai tarjoile) heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen