Herkkutattirisotto

29.9.2015.

Ainekset

  • 25 g kuivattuja herkkutatteja
  • oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 1 pienenpieneksi pilkottu valkosipulinkynsi
  • 3,5 dl risottoriisiä
  • reilu loraus valkoviiniä
  • 8 dl kanalientä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1,5 dl raastettua parmesaania
  • 25 g voita
  • 1-2 tl raastettua sitruunankuorta
  • ripaus mustapippuria
  • persiljasilppua

Valmistusohje

Liota sieniä pari-kolme tuntia väljässä kylmässä vedessä, puristele kuivaksi, painele vielä kaksinkertaisen talouspaperin välissä ja silppua pienemmäkksi, jos on tarpeen. Kääntele sienistä kuumassa padassa ylimääräinen neste, lisää sitten öljy ja sipulit ja lopuksi riisi.Sekoittele, kunnes riisi on muuttunut läpikuultavaksi. Lisää pataan ensin viini ja sen imeydyttyä riisiin kanaliemi kauhallinen kerrallaan. Anna aina edellisen kauhallisen imeytyä, ennen kuin lisäät lientä. Lisää lopuksi kerma, raastettu parmesaani, voi ja raastettu sitruunankuori. Nostele sekaan persiljasilppu ja raasta päälle mustapippuria myllystä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja