Mainos
Mainos

29.9.2015.

Ainekset

  • 25 g kuivattuja herkkutatteja
  • oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 1 pienenpieneksi pilkottu valkosipulinkynsi
  • 3,5 dl risottoriisiä
  • reilu loraus valkoviiniä
  • 8 dl kanalientä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1,5 dl raastettua parmesaania
  • 25 g voita
  • 1-2 tl raastettua sitruunankuorta
  • ripaus mustapippuria
  • persiljasilppua

Valmistusohje

Liota sieniä pari-kolme tuntia väljässä kylmässä vedessä, puristele kuivaksi, painele vielä kaksinkertaisen talouspaperin välissä ja silppua pienemmäkksi, jos on tarpeen. Kääntele sienistä kuumassa padassa ylimääräinen neste, lisää sitten öljy ja sipulit ja lopuksi riisi.Sekoittele, kunnes riisi on muuttunut läpikuultavaksi. Lisää pataan ensin viini ja sen imeydyttyä riisiin kanaliemi kauhallinen kerrallaan. Anna aina edellisen kauhallisen imeytyä, ennen kuin lisäät lientä. Lisää lopuksi kerma, raastettu parmesaani, voi ja raastettu sitruunankuori. Nostele sekaan persiljasilppu ja raasta päälle mustapippuria myllystä.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.