Herkkutattirisotto
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5652708/landscape16_9/515/290/9f8cc87ce096f4bb8290c6bd29eb722e/EG/risotto-2-12122.jpg)
29.9.2015.
Ainekset
- 25 g kuivattuja herkkutatteja
- oliiviöljyä
- 1 sipuli
- 1 pienenpieneksi pilkottu valkosipulinkynsi
- 3,5 dl risottoriisiä
- reilu loraus valkoviiniä
- 8 dl kanalientä
- 1 dl kuohukermaa
- 1,5 dl raastettua parmesaania
- 25 g voita
- 1-2 tl raastettua sitruunankuorta
- ripaus mustapippuria
- persiljasilppua
Valmistusohje
Liota sieniä pari-kolme tuntia väljässä kylmässä vedessä, puristele kuivaksi, painele vielä kaksinkertaisen talouspaperin välissä ja silppua pienemmäkksi, jos on tarpeen. Kääntele sienistä kuumassa padassa ylimääräinen neste, lisää sitten öljy ja sipulit ja lopuksi riisi.Sekoittele, kunnes riisi on muuttunut läpikuultavaksi. Lisää pataan ensin viini ja sen imeydyttyä riisiin kanaliemi kauhallinen kerrallaan. Anna aina edellisen kauhallisen imeytyä, ennen kuin lisäät lientä. Lisää lopuksi kerma, raastettu parmesaani, voi ja raastettu sitruunankuori. Nostele sekaan persiljasilppu ja raasta päälle mustapippuria myllystä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka