Herkkutattibriossia, tuorejuustoa ja kinkkua

Strömsöstäkin tunnetun keittiömestari, tv-kokki ja kirjailija Paul Svenssonin ja Novellen hyvän mielen brunssin reseptejä!

Ainekset

  • 150 g munankeltuaista
  • 150 g munanvalkuaista
  • 17 g hiivaa
  • 500 g jauhoja
  • 10 g suolaa
  • 45 g sokeria
  • 250 g voita
  • 1,5 dl maitoa (kädenlämpöistä)
  • 100 g herkkutatteja
  • 1 sipuli
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 muna

Valmistusohje

1. päivä

Sekoita muita aineita suolaa ja voita lukuun ottamatta viitisen minuuttia, lisää suola ja sekoita vielä viitisen minuuttia. Lisää voi ja sekoita vielä kerran viitisen minuuttia. Anna levätä jääkaapissa yön yli.

2. päivä

Paista herkkutatit ja sipuli kuumalla pannulla oliiviöljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä ja paloittele pieniksi palasiksi. Sekoita herkkutatit briossitaikinaan ja aseta taikina leipävuokaan niin, että vuoka on puolillaan. Anna leivän kohota kaksinkertaiseksi ja voitele se munalla.

Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä. Viipaloi, paahda ja tarjoa tuorejuuston ja ohueksi siivutetun kinkun kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja