Herkkutattibriossia, tuorejuustoa ja kinkkua
Strömsöstäkin tunnetun keittiömestari, tv-kokki ja kirjailija Paul Svenssonin ja Novellen hyvän mielen brunssin reseptejä!
Ainekset
- 150 g munankeltuaista
- 150 g munanvalkuaista
- 17 g hiivaa
- 500 g jauhoja
- 10 g suolaa
- 45 g sokeria
- 250 g voita
- 1,5 dl maitoa (kädenlämpöistä)
- 100 g herkkutatteja
- 1 sipuli
- oliiviöljyä
- suolaa
- pippuria
- 1 muna
Valmistusohje
1. päivä
Sekoita muita aineita suolaa ja voita lukuun ottamatta viitisen minuuttia, lisää suola ja sekoita vielä viitisen minuuttia. Lisää voi ja sekoita vielä kerran viitisen minuuttia. Anna levätä jääkaapissa yön yli.
2. päivä
Paista herkkutatit ja sipuli kuumalla pannulla oliiviöljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä ja paloittele pieniksi palasiksi. Sekoita herkkutatit briossitaikinaan ja aseta taikina leipävuokaan niin, että vuoka on puolillaan. Anna leivän kohota kaksinkertaiseksi ja voitele se munalla.
Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä. Viipaloi, paahda ja tarjoa tuorejuuston ja ohueksi siivutetun kinkun kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan