Herkkusienitäytteinen mureke
Jos olet kyllästynyt paistokäryihin, käytä enemmän uunia. Uunimurekkeen teko on helppoa ja tulos maukasta. Tähän murekkeeseen sopivat myös kantarellit, kun niiden aika on.
Neljälle
- 500 g sikajauhelihaa
- suolaa ja pippuria
- 1 muna
- 1 porkkana raastettuna
- ½ dl korppujauhoa
- ½ dl maitoa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl nelimaustetta
- 1 nippu persiljaa silputtuna
Täyte
- 200 g herkkusieniä
- voita paistamiseen + voiteluun
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita jauhelihaan suola, pippuri, muna ja porkkanaraaste. Turvota korppujauhoa maidossa 5 minuuttia ja sekoita jauhelihaa, kuten kaikki loput ainekset, myös persiljasilppu.
2. silppua sienet ja kuullota niitä voissa pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. voitele uunivuoka ja levitä sen pohjalle puolet murekeseoksesta pitkänomaisen limpun muotoon. Levitä sienihake päälle ja peitä se lopulla murekkeella. Muotoile sileä limppu.
3. Penslaa mureke voisulalla. Paista uunin alatasolla noin tunti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti