Herkkusienitäytteinen mureke

Jos olet kyllästynyt paistokäryihin, käytä enemmän uunia. Uunimurekkeen teko on helppoa ja tulos maukasta. Tähän murekkeeseen sopivat myös kantarellit, kun niiden aika on.

Neljälle

  • 500 g sikajauhelihaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 muna
  • 1 porkkana raastettuna
  • ½ dl korppujauhoa
  • ½ dl maitoa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl nelimaustetta
  • 1 nippu persiljaa silputtuna

Täyte

  • 200 g herkkusieniä
  • voita paistamiseen + voiteluun

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita jauhelihaan suola, pippuri, muna ja porkkanaraaste. Turvota korppujauhoa maidossa 5 minuuttia ja sekoita jauhelihaa, kuten kaikki loput ainekset, myös persiljasilppu.

2. silppua sienet ja kuullota niitä voissa pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. voitele uunivuoka ja levitä sen pohjalle puolet murekeseoksesta pitkänomaisen limpun muotoon. Levitä sienihake päälle ja peitä se lopulla murekkeella. Muotoile sileä limppu.

3. Penslaa mureke voisulalla. Paista uunin alatasolla noin tunti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!