Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Herkkusienimurekkeella täytetty lammasrulla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Yritä saada lihakauppiaasi poistamaan lampaanrinnasta luut, se säästäisi sinun aikaasi.

Ainekset

  • 6-8 hengelle

Täyte

  • 400 g lammasjauhelihaa
  • 1 tl maustepippuria
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 1 tl timjamia
  • 1 valkosipulinkynsi puristettuna
  • 11 laakerinlehti murennettuna
  • 1 sipuli silputtuna
  • 1 muna
  • ½ dl korppujauhoa
  • 1 dl kahvikermaa
  • 150 g herkkusieniä silputtuna
  • 1 nippu persiljaa silputtuna
  • suolaa ja pippuria
  • 1 luuton lampaanrinta
  • 2-3 isoa porkkanaa paloina
  • ½ juuriselleri tikkuina
  • 2-3 palsternakkaa paloina

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita täytteen ainekset mureketaikinaksi. Levitä lampaanrinta työalustalle ja jaa täyte sen pinnalle. Kääri liha napaksi rullaksi ja sido paistinlangalla. Mausta liharulla kauttaaltaan suolalla ja pippurilla.

2. Aseta rulla uunipannulle ja juurekset sekä sipulit ympärille. Paista kypsäksi uunin keskitasolla noin 1,5 tuntia. Anna käärön levätä uunista otettuna 10 minuuttia.

3. Irrota langat ja leikkaa rulla kauniiksi viipaleiksi. Tarjoile paahtuneet juurekset ohessa.

Lisää aiheesta:

Lampaansatula ja sienitäytteiset lihakäärötLampaanjauhelihakääryleet basmatiriisilläMureketäytteinen lammaskääröSienillä täytettyä lampaanrintaaSieni-mureketäytteinen lampaanrintaLammasrulla fetalla
LammasrullaPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammasrulla
  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Täytetty lammasrulla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Yrtti-fetatäytteinen lammasrulla

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Herkkusienimurekkeella täytetty lammasrulla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lammasrulla fetalla

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Viininlehtikääryleet