Herkkusienimurekkeella täytetty lammasrulla

Yritä saada lihakauppiaasi poistamaan lampaanrinnasta luut, se säästäisi sinun aikaasi.

Ainekset

  • 6-8 hengelle

Täyte

  • 400 g lammasjauhelihaa
  • 1 tl maustepippuria
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 1 tl timjamia
  • 1 valkosipulinkynsi puristettuna
  • 11 laakerinlehti murennettuna
  • 1 sipuli silputtuna
  • 1 muna
  • ½ dl korppujauhoa
  • 1 dl kahvikermaa
  • 150 g herkkusieniä silputtuna
  • 1 nippu persiljaa silputtuna
  • suolaa ja pippuria
  • 1 luuton lampaanrinta
  • 2-3 isoa porkkanaa paloina
  • ½ juuriselleri tikkuina
  • 2-3 palsternakkaa paloina

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita täytteen ainekset mureketaikinaksi. Levitä lampaanrinta työalustalle ja jaa täyte sen pinnalle. Kääri liha napaksi rullaksi ja sido paistinlangalla. Mausta liharulla kauttaaltaan suolalla ja pippurilla.

2. Aseta rulla uunipannulle ja juurekset sekä sipulit ympärille. Paista kypsäksi uunin keskitasolla noin 1,5 tuntia. Anna käärön levätä uunista otettuna 10 minuuttia.

3. Irrota langat ja leikkaa rulla kauniiksi viipaleiksi. Tarjoile paahtuneet juurekset ohessa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.