Herkkusienicapuccino
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 rasia tuoreita herkkusieniä
- 2 dl kermaa
- 1 salottisipuli
- 1 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- mustapippuria, ripaus cayennepippuria
- suolaa
Valmistusohje
Napsauttele sienien jalat irti. Puolita jalat ja keitä kiehuvassa vedessä (noin 1 litra) noin 20 minuuttia. Siiviliö liemi ja puserra jaloista kaikki liemi talteen.
Kuullota silputtu sipuli voissa, lisää viipaloidut sienihatut ja kuullota vielä hetki. Ripottele sienten päälle jauhot, sekoita ja lisää sieniliemi. Anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes jauhot ovat kypsyneet. Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Mausta.
Kaada kuuma keitto tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi. Voit myös käyttää sauvasekoitinta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje