Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Heravoilimput

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

Kaksi leipää

  • 5 dl maitoa
  • 1,5 dl siirappia
  • 75 g messmör/heravoita
  • 50 g hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 6 dl karkeaa ruisjauhoa
  • n. erikoisvehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Sekoita maito, siirappi ja heravoi keskenään ja lämmitä seos 37-asteiseksi. Sekoita niin, että heravoi sulaa. Liuota hiiva seokseen.

2. Sekoita nesteeseen ja vaivaa, suola, ruisjauho ja vehnäjauho, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna nousta 45 minuuttia peitettynä.

3. Vaivaa taikina hyvin. Muotoile kaksi limppua ja nosta ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Pistele haarukalla ja anna nousta 30 minuuttia.

4. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista uunin alaosassa noin 45 minuuttia. Penslaa kypsät limput kuumalla vedellä ja jäähdytä ne ritilällä.

Messmör on ruotsalainen ja norjalainen erikoisuus, erilaisin lisin maidon herasta tehty joko herajuusto tai heravoi. Heravoilla on virallinenkin suomenkielinen nimi: meesjuusto, johon harvemmin kaupoissa törmää. Tämä ohje on Norrlannista. Ja nyt meesjuustoa etsimään!

Lisää aiheesta:

TerveysleipäPomeranssilimppuOhrakakkuTalon ruusunmarjaleipäSaksalainen olutleipäSetsuuri
LeipäKananmunatonKasvisruokaLisäkeruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä