Helppo katkarapupiiras
Ravustusaika on alkanut! Omia rapukekkereitä voi viettää myös pienimuotoisemmin tarjoamalla vaikka vaivatonta katkarapupiirakkaa.
Noin 6:lle
- 1 (160 g) paistovalmis pakastettu pyöreä piiraspohja (Myllyn Paras)
Täyte
- 100 g katkarapuja (valutettuna)
- 1 (oranssi) paprika kuutioina
- 1 dl parmesan- tai emmentaljuustoraastetta (n. 50 g)
- 2 kananmunaa
- 1 dl smetanaa tms.
- 1 tl yrttisuolaa
- 1 tl tilli-maustetta (tuoretta hieman enemmän)
- ½ tl paprikajauhetta
- 1 tl sitruunapippuria
Valmistusohje
Tässä ohjeessa on käytetty valmista piirakkapohjaa, jonka halkaisija on 16 cm. Voit tehdä pohjan myös itse (resepti ohjeen lopussa) pieneen alle 20 cm piirakkavuokaan. Mikäli haluat tehdä ison piirakan noin 10-12 henkilölle, käytä täyteaineita 1,5 x määrä ja tee itse 1,5 x resepti pohjataikinaa piirakkavuokaan, jonka halkaisija on noin 30 cm.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Ota piiraspohja pakastimesta. Levitä sille sulatetut ja valutetut katkaravut ja paprikakuutiot. Sekoita muut täytteen ainekset ja kaada rapujen päälle. Paista uunin alimmaisella ritilällä 30-40 minuuttia, kunnes piiras saa kauniin värin.
VINKKI: Myös savukala tai graavilohi sopivat hyvin piirakkaan.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan