Mainos
Mainos
Reseptin tarjoaa: Myllyn Paras

Ravustusaika on alkanut! Omia rapukekkereitä voi viettää myös pienimuotoisemmin tarjoamalla vaikka vaivatonta katkarapupiirakkaa.

Noin 6:lle

  • 1 (160 g) paistovalmis pakastettu pyöreä piiraspohja (Myllyn Paras)

Täyte

  • 100 g katkarapuja (valutettuna)
  • 1 (oranssi) paprika kuutioina
  • 1 dl parmesan- tai emmentaljuustoraastetta (n. 50 g)
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl smetanaa tms.
  • 1 tl yrttisuolaa
  • 1 tl tilli-maustetta (tuoretta hieman enemmän)
  • ½ tl paprikajauhetta
  • 1 tl sitruunapippuria

Valmistusohje

Tässä ohjeessa on käytetty valmista piirakkapohjaa, jonka halkaisija on 16 cm. Voit tehdä pohjan myös itse (resepti ohjeen lopussa) pieneen alle 20 cm piirakkavuokaan. Mikäli haluat tehdä ison piirakan noin 10-12 henkilölle, käytä täyteaineita 1,5 x määrä ja tee itse 1,5 x resepti pohjataikinaa piirakkavuokaan, jonka halkaisija on noin 30 cm.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Ota piiraspohja pakastimesta. Levitä sille sulatetut ja valutetut katkaravut ja paprikakuutiot. Sekoita muut täytteen ainekset ja kaada rapujen päälle. Paista uunin alimmaisella ritilällä 30-40 minuuttia, kunnes piiras saa kauniin värin.

VINKKI: Myös savukala tai graavilohi sopivat hyvin piirakkaan.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.