Helppo glögiresepti Harri Syrjäsen tapaan
Julkaistu
Tee itse glögiä Harri Syrjäsen ohjeella.
Ainekset
- 1 l valmista glögiä tai punaviiniä
- terästystä tarpeiden mukaan
- 1 appelsiini
- 2– 3 kanelitankoa
- 5 siivua tuoretta inkivääriä
- manteleita
- kuivattuja karpaloita tai rusinoita
Valmistusohje
Näin valmistuu glögi Harri Syrjäsen tapaan:
- Kuori appelsiininkuori ohuelti kuorimaveitsellä. Voit myös ottaa suikaleita suikaleraudalla ja tehdä joka lasiin yhden nätin solmun.
- Viipaloi inkivääristä ohuita suikaleita. Riko kanelitangot kevyesti.
- Laita glögi kattilaan ja lisää joukkoon kaikki edellämainitut raaka-aineet. Purista appelsiinista mehut sekaan.
- Lämmitä kuumaksi hiljalleen, mutta älä keitä, alkoholi haihtuu. Lisää lopuksi terästystä halutessasi.
- Laita laseihin mantelit, appelsiinisolmut ja karpalot. Kaada kuuma glögi laseihin ja nauti vapautuneesta tunnelmasta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan