Helppo bataattilaatikko-ohje

Bataattilaatikko
Myllyn Paras

Bataattilaatikko on helppo valmistaa ja lempeän kermainen ja siirappinen laatikko maistuu yleensä kaikille joulupöydän vieraille! Bataatti tuo myös vaihtelua perinteisiin laatikoihin ja sen hieman makeahko maku sopii erityisen hyvin yhteen suolaisen kinkun tai kalkkunan kanssa. Bataattilaatikkoa ei mausteta yhtä perinteisen jouluisasti, kuin esimerkiksi lanttulaatikkoa, joten se sopii erinomaisesti ruokapöytään myös muulloin, kuin jouluna.

Bataattilaatikko-ainekset

  • 2 bataattia (1 kg)
  • 350 g puikulaperunoita
  • 1 sipuli
  • vettä
  • 1 tl suolaa
  • ½-¾ dl siirappia
  • 1 ½ dl kermaa
  • 2 kananmunaa
  • ½ dl Myllyn Paras Korppujauhoja
  • 1 tl suolaa
  • ¾ tl rouhittua valkopippuria

Pinnalle

  • 20 g voita
  • 2 rkl siirappia
  • 2 rkl Myllyn Paras Korppujauhoja

Valmistusohje

Kuori ja pilko bataatti, perunat sekä sipuli. Keitä kasvispalat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.

Valuta keitinvesi pois ja soseuta kasvikset. Lisää siirappi, kerma, kananmunat, korppujauhot ja mausteet, sekoita hyvin. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.

Kaada seos isoon uunivuokaan tai kahteen pieneen. Vedä jääkaappikylmästä voista juustohöylällä ohuita voisiivuja pinnalle. Valuta siirappiraidat päälle ja viimeistele pinta korppujauhoilla.

Paista bataattilaatikkoa uunissa 175 asteessa 60–70 minuuttia.

Anna laatikon vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Resepti: Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!