Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Helppo bataattilaatikko-ohje

Myllyn Paras
Julkaistu 18.12.2017 08:09

MTV LIFESTYLE

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Bataattilaatikko-ainekset

  • 2 bataattia (1 kg)
  • 350 g puikulaperunoita
  • 1 sipuli
  • vettä
  • 1 tl suolaa
  • ½-¾ dl siirappia
  • 1 ½ dl kermaa
  • 2 kananmunaa
  • ½ dl Myllyn Paras Korppujauhoja
  • 1 tl suolaa
  • ¾ tl rouhittua valkopippuria

Pinnalle

  • 20 g voita
  • 2 rkl siirappia
  • 2 rkl Myllyn Paras Korppujauhoja

Valmistusohje

Kuori ja pilko bataatti, perunat sekä sipuli. Keitä kasvispalat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.

Valuta keitinvesi pois ja soseuta kasvikset. Lisää siirappi, kerma, kananmunat, korppujauhot ja mausteet, sekoita hyvin. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.

Kaada seos isoon uunivuokaan tai kahteen pieneen. Vedä jääkaappikylmästä voista juustohöylällä ohuita voisiivuja pinnalle. Valuta siirappiraidat päälle ja viimeistele pinta korppujauhoilla.

Paista bataattilaatikkoa uunissa 175 asteessa 60–70 minuuttia.

Bataattilaatikko on helppo valmistaa ja lempeän kermainen ja siirappinen laatikko maistuu yleensä kaikille joulupöydän vieraille! Bataatti tuo myös vaihtelua perinteisiin laatikoihin ja sen hieman makeahko maku sopii erityisen hyvin yhteen suolaisen kinkun tai kalkkunan kanssa. Bataattilaatikkoa ei mausteta yhtä perinteisen jouluisasti, kuin esimerkiksi lanttulaatikkoa, joten se sopii erinomaisesti ruokapöytään myös muulloin, kuin jouluna.

Anna laatikon vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Resepti: Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Bataattilaatikko – helppo ja perinteinen reseptiLanttu- ja porkkanalaatikkoSuppilovahvero-lihapullat ja omenakastikeKanarialaiset perunat mojon keraPorkkanalaatikko-ohjeJouluiset uuniperunat ja punajuuri-vuohenjuustotäytteiset uuniperunat
Myllyn ParasJoululaatikotJouluruokaJouluJouluLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Myllyn Paras
  • 18.12.201708:09
    Joululaatikot

    Bataattilaatikko

  • 02.12.201609:06
    Jälkiruoat

    Blue Velvet -täytekakku Itsenäisyyspäiväksi

  • 30.11.201609:49
    Jälkiruoat

    Lakritsiset joulukuusipiparit

  • 29.11.201610:58
    Välipalat

    Nyhtökaura-joulutortut

  • 28.11.201612:25
    Jälkiruoat

    Riisipuuro-sekahedelmäkiisseli-triffle