Helppo bataattilaatikko-ohje
Bataattilaatikko on helppo valmistaa ja lempeän kermainen ja siirappinen laatikko maistuu yleensä kaikille joulupöydän vieraille! Bataatti tuo myös vaihtelua perinteisiin laatikoihin ja sen hieman makeahko maku sopii erityisen hyvin yhteen suolaisen kinkun tai kalkkunan kanssa. Bataattilaatikkoa ei mausteta yhtä perinteisen jouluisasti, kuin esimerkiksi lanttulaatikkoa, joten se sopii erinomaisesti ruokapöytään myös muulloin, kuin jouluna.
Bataattilaatikko-ainekset
- 2 bataattia (1 kg)
- 350 g puikulaperunoita
- 1 sipuli
- vettä
- 1 tl suolaa
- ½-¾ dl siirappia
- 1 ½ dl kermaa
- 2 kananmunaa
- ½ dl Myllyn Paras Korppujauhoja
- 1 tl suolaa
- ¾ tl rouhittua valkopippuria
Pinnalle
- 20 g voita
- 2 rkl siirappia
- 2 rkl Myllyn Paras Korppujauhoja
Valmistusohje
Kuori ja pilko bataatti, perunat sekä sipuli. Keitä kasvispalat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
Valuta keitinvesi pois ja soseuta kasvikset. Lisää siirappi, kerma, kananmunat, korppujauhot ja mausteet, sekoita hyvin. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.
Kaada seos isoon uunivuokaan tai kahteen pieneen. Vedä jääkaappikylmästä voista juustohöylällä ohuita voisiivuja pinnalle. Valuta siirappiraidat päälle ja viimeistele pinta korppujauhoilla.
Paista bataattilaatikkoa uunissa 175 asteessa 60–70 minuuttia.
Anna laatikon vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoamista.
Resepti: Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa