Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hellenin uunilihamureke

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Täytettynä omenalla murekelimppua saa hieman happamen ja pirteän maun.

Viidelle-kuudelle

  • 750 g sikanautajauhelihaa
  • ½ muna
  • ½ dl korppujauhoa
  • 1 dl maitoa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 maustemitta nelimaustetta

Täyte

  • 100 g pekonikuutioita
  • 1 pieni purjo
  • 2 pientä omenaa
  • ½ munaa voiteluun
  • soija

Lisäksi

  • paistettuja omenalohkoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita korppujauho turpoamaan maitoon 5 minuutiksi. Sekoita se ja muna sekä mausteet jauhelihaan.

2. suikaloi purjo ja kuutioi omena hienoksi. Levitä mureketaikina leivinpaperille pitkänomaiseksi levyksi. Jaa täyte levylle. Kääri mureke rullalle ja painele saumakohta ja päät tiukasti kiinni. Aseta mureke saumakohta alaspäin kevyesti voideltuun uunivuokaan ilman leivinpaperia.

3. Sekoita vatkattuun munaa soija ja penslaa sillä murekkeen pinta. Paista mureke kypsäksi unin alatasolla noin 50 minuuttia. Tarjoile mielellään ohessa paistettuja omenalohkoja.

Lisää aiheesta:

Skottilaiset munatPekonilla täytetty murekeLammasmureke maissin ja paprikan keraAmerikkalainen murekerengasJauhalihamureke oliivien keraHerkkusienitäytteinen mureke
LihamurekePääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihamureke
  • 23.09.201916:00
    Nopeat ja helpot

    Lihamureke Kari Aihisen tapaan eli Markku ja laivankastike

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Skottilaiset munat

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Jauheliha-broilerimureke

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Mureke

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Jauhelihamureke