Hellapoliisin värikäs lihapata
![Copyright: Hellapoliisi. hellapoliisin värikäs lihapata](https://im.mtvuutiset.fi/image/5759408/landscape16_9/1410/793/f7a042574021d19fd4bdf50e65c3e8db/Ky/hellapoliisin-varikas-lihapata.jpg)
Värikäs lihapata on ihana ruoka, jonka valmistusta helpottaa ja nopeuttaa huomattavasti painekattila. Voit valmistaa tämän myös uunissa hauduttamalla. Tästä reseptistä tulee 4 annosta.
Ainekset
- 1 kg naudanpaistia
- 500 g bataattia
- 2 isoa porkkanaa
- 1 iso juuripersilja
- 1 iso sipuli
- 100 g herkkusieniä
- 2 rkl rypsiöljyä
- vettä sen verran, että ainekset peittyvät
- 1 lihaliemikuutio
- 15 maustepippuria
- 2 laakerinlehteä
- 2 tl paprikajauhetta
- 70 g tomaattipyreetä
- suolaa maun mukaan
Valmistusohje
Leikkaa naudanliha reiluiksi suupaloiksi. Kuori bataatti, porkkanat, juuripersilja ja sipuli. Leikkaa ne kuutioiksi. Viipaloi herkkusienet.
Kuumenna öljy pannulla. Paista naudanliha kauttaaltaan ja lisää joukkoon kasvikset. Kääntele hetki.
Kaada ainekset uunipataan ja lisää joukkoon murennettu lihaliemikuutio, maustepippurit, laakerinlehdet, paprikajauhe, tomaattipyree ja ripaus suolaa.
Anna hautua 100–150-asteisessa uunissa 4–5 tuntia. Lisää kypsennyksen välillä tarvittaessa vettä.
Valmista samoin painekattilassa, mutta kypsennä ruokaa 50 minuuttia. Tarjoa kuohkean perunasoseen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka