Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hellapoliisin värikäs lihapata

Hellapoliisi
Julkaistu 26.02.2016 15:00

MTV LIFESTYLE

Ainekset

  • 1 kg naudanpaistia
  • 500 g bataattia
  • 2 isoa porkkanaa
  • 1 iso juuripersilja
  • 1 iso sipuli
  • 100 g herkkusieniä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • vettä sen verran, että ainekset peittyvät
  • 1 lihaliemikuutio
  • 15 maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 70 g tomaattipyreetä
  • suolaa maun mukaan

Valmistusohje

Leikkaa naudanliha reiluiksi suupaloiksi. Kuori bataatti, porkkanat, juuripersilja ja sipuli. Leikkaa ne kuutioiksi. Viipaloi herkkusienet.

Kuumenna öljy pannulla. Paista naudanliha kauttaaltaan ja lisää joukkoon kasvikset. Kääntele hetki.

Kaada ainekset uunipataan ja lisää joukkoon murennettu lihaliemikuutio, maustepippurit, laakerinlehdet, paprikajauhe, tomaattipyree ja ripaus suolaa.

Anna hautua 100–150-asteisessa uunissa 4–5 tuntia. Lisää kypsennyksen välillä tarvittaessa vettä.

Valmista samoin painekattilassa, mutta kypsennä ruokaa 50 minuuttia. Tarjoa kuohkean perunasoseen kanssa.

Lisää aiheesta:

Aito stroganoff – venäläisten liharuokien klassikkoHellapoliisin Glögillä maustettu lihapataMustasilmäpapuja sienten keraBanaaneilla ja kookosmaidolla maustettu lihapataNopea ranskalainen lihapataLiha-kesäkurpitsapata
HellapoliisiPääruoatLiharuoka

Värikäs lihapata on ihana ruoka, jonka valmistusta helpottaa ja nopeuttaa huomattavasti painekattila. Voit valmistaa tämän myös uunissa hauduttamalla. Tästä reseptistä tulee 4 annosta.

Tuoreimmat aiheesta

Hellapoliisi
  • 24.05.202419:51
    Kevään juhlat

    Banoffee kipoissa

  • 24.05.202419:48
    Pannacotta

    Ruusupannacotta

  • 15.12.202313:17
    Tahnat

    Savuporotahna

  • 13.12.202314:56
    Cocktail alkupalat

    Helpot cocktailpalat

  • 13.11.202313:31
    Hillot

    Persikkachutney