Hellapoliisin Tomaattinen lihakeitto

ÄLÄ KÄYTÄ! keitto_1_D4S1095_180416-Edit

Hellapoliisin reseptillä valmistuu murea lihakeitto, joka maistuu kylmänä syyspäivänä. Lisää halutessasi joukkoon hieman myskikurpitsaa paloina. Nauti tuoreilla yrteillä höystettynä.

4 annosta

  • 1 kg naudan lapaa
  • vettä, kunnes liha peittyy
  • 1-2 laakerinlehteä
  • 10 maustepippuria
  • 2 tl suolaa
  • 1 iso sipuli
  • 2 porkkanaa

Lisäksi

  • 1 iso sipuli
  • 2 porkkanaa
  • pala lanttua
  • 1 keskikokoinen palsternakka
  • 6 keskikokoista perunaa
  • 1 chilipaprika
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 70 g tomaattipyreetä
  • tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria

Valmistusohje

Huuhtele liha ja laita se kattilaan.

Laske päälle vettä kunnes liha peittyy.

Lisää laakerinlehdet, maustepippurit, suola, kuorittu ja paloiteltu sipuli ja porkkanat.

Keitä miedolla lämmöllä noin 1,5 tuntia, tai kunnes liha on kypsää.

Valuta liemi.

Laita liemi kattilaan.

Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele porkkanat, lanttu, palsternakka ja perunat.

Hienonna chilipaprika.

Laita kattilaan ensin sipuli, porkkanat, lanttu ja palsternakka. Anna kiehua noin viisi minuuttia ja lisää perunat, hienonnettu chilipaprika, paprikajauhe ja tomaattipyree. Lisää tarvittaessa vettä. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä.

Paloittele liha ja lisää joukkoon.

Kuumenna.

Tarkista maku.

Lisää tarvittaessa suolaa.

Ripottele valmiin keiton pinnalle tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria.

 

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.