Hellapoliisin Tomaattinen lihakeitto
Hellapoliisin reseptillä valmistuu murea lihakeitto, joka maistuu kylmänä syyspäivänä. Lisää halutessasi joukkoon hieman myskikurpitsaa paloina. Nauti tuoreilla yrteillä höystettynä.
4 annosta
- 1 kg naudan lapaa
- vettä, kunnes liha peittyy
- 1-2 laakerinlehteä
- 10 maustepippuria
- 2 tl suolaa
- 1 iso sipuli
- 2 porkkanaa
Lisäksi
- 1 iso sipuli
- 2 porkkanaa
- pala lanttua
- 1 keskikokoinen palsternakka
- 6 keskikokoista perunaa
- 1 chilipaprika
- 2 tl paprikajauhetta
- 70 g tomaattipyreetä
- tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria
Valmistusohje
Huuhtele liha ja laita se kattilaan.
Laske päälle vettä kunnes liha peittyy.
Lisää laakerinlehdet, maustepippurit, suola, kuorittu ja paloiteltu sipuli ja porkkanat.
Keitä miedolla lämmöllä noin 1,5 tuntia, tai kunnes liha on kypsää.
Valuta liemi.
Laita liemi kattilaan.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele porkkanat, lanttu, palsternakka ja perunat.
Hienonna chilipaprika.
Laita kattilaan ensin sipuli, porkkanat, lanttu ja palsternakka. Anna kiehua noin viisi minuuttia ja lisää perunat, hienonnettu chilipaprika, paprikajauhe ja tomaattipyree. Lisää tarvittaessa vettä. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä.
Paloittele liha ja lisää joukkoon.
Kuumenna.
Tarkista maku.
Lisää tarvittaessa suolaa.
Ripottele valmiin keiton pinnalle tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje