Hellapoliisin suppilovahverojäätelö

Syksyn sienisadon myöhäiset ilostuttajat, suppilovahverot maistuvat myös jälkiruokana. Yllätä perhe tai ystävät ja tarjoa syksyn juhlahetkiin sopivaa suppilovahveroilla maustettua jäätelöä.

6 annosta

  • 4 munankeltuaista
  • 1 dl sokeria
  • 1 ½ dl maitoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl glukoosisiirappia
  • 1 rkl voita
  • 1-2 dl suppilovahveroita

Valmistusohje

Vaahdota keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneella.

Kiehauta maito, kuohukerma ja glukoosisiirappi. Nosta sivuun.

Paloittele suppilovahverot pieniksi paloiksi ja kuumenna voi pannulla. Lisää suppilovahverot pannulle ja paista käännellen, kunnes sienet pehmenevät ja kutistuvat.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto, neste ja sienet.

Laita pakastimeen ja vatkaa mielellään muutaman kerran pakastuksen alkuvaiheessa.

Ota jäätelö huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Ota palloja jäätelökauhalla ja nauti!

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!