Hellapoliisin suppilovahverojäätelö
Syksyn sienisadon myöhäiset ilostuttajat, suppilovahverot maistuvat myös jälkiruokana. Yllätä perhe tai ystävät ja tarjoa syksyn juhlahetkiin sopivaa suppilovahveroilla maustettua jäätelöä.
6 annosta
- 4 munankeltuaista
- 1 dl sokeria
- 1 ½ dl maitoa
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl glukoosisiirappia
- 1 rkl voita
- 1-2 dl suppilovahveroita
Valmistusohje
Vaahdota keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneella.
Kiehauta maito, kuohukerma ja glukoosisiirappi. Nosta sivuun.
Paloittele suppilovahverot pieniksi paloiksi ja kuumenna voi pannulla. Lisää suppilovahverot pannulle ja paista käännellen, kunnes sienet pehmenevät ja kutistuvat.
Yhdistä keltuais-sokerivaahto, neste ja sienet.
Laita pakastimeen ja vatkaa mielellään muutaman kerran pakastuksen alkuvaiheessa.
Ota jäätelö huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Ota palloja jäätelökauhalla ja nauti!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan