Hellapoliisin suolaiset ritarit
Suolaiset ritarit ovat oivaa illanistujais- tai iltapalatarjottavaa. Käytä hieman kuivahtaneet leipäviipaleet tähän herkulliseen pikkusuolaiseen.
4 annosta
- 1 dl maustettua ruokakermaa (esim. pippuri tai juusto)
- 1 muna
- 4 leipäviipaletta voita paistamiseen
- 12 miniluumutomaattia
- 100 g herkkusieniä
- 2 valkosipulinkynttä
- (1 rkl öljyä)
- 200 g valkosipulituorejuustoa
- ½–1 dl persiljasilppua
- 4 viipaletta parmankinkkua
Koristeluun
- persiljaa
Valmistusohje
Kaada kerma lautaselle. Riko joukkoon muna ja sekoita rakenne rikki. Kastele leipäviipaleet molemmin puolin seoksessa ja nosta lautaselle. Kuumenna voi pannulla. Paista leipäviipaleet kauniin värisiksi molemmin puolin. Halkaise miniluumutomaatit ja lohko tai halkaise herkkusienet. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet. Lisää ne kuumalle pannulle ja lisää tarvittaessa joukkoon hieman öljyä. Kääntele hetki. Lisää valkosipulituorejuusto ja kuumenna. Sekoita joukkoon persiljasilppu. Jaa seos leipäviipaleiden päälle ja käännä Parmankinkut kääröiksi päälle. Tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan