Hellapoliisin sitruuna-marenkitorttu
Raikas sitruuna-marenkitorttu sopii loistavasti kevään juhlapöytään. Sitruunan tilalla voit toki käyttää myös limeä, appelsiinia tai vaikka greippiä. Veriappelsiinista saat hauskan punaisen kiisselin.
Pohja
- 150 g margariinia tai voita
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Sitruunakiisseli
- 1 ½ dl vettä
- 1 ½ dl sokeria
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 3 munankeltuaista
- 1 sitruunan mehu
- 2 tl hyvin pestyn sitruunan raastettua kuorta
Marenki
- 4 valkuaista
- 1 dl sokeria
Valmistusohje
Laita hieman pehmeä voi tai margariini kulhoon ja vatkaa joukkoon sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
Mittaa kiisselin ainekset kattilaan ja sekoita. Kiehauta, kunnes kiisseli pulpahtaa. Levitä kiisseli esipaistetun piiraspohjan päälle.
Erottele valkuaiset kuivaan ja puhtaaseen kulhoon. Vatkaa ne valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten. Levitä marenki lusikalla tai pursota ruusukkeiksi kiisselin päälle.
Jatka paistamista 225-asteisessa uunissa, kunnes pintaan tulee ruskeita pilkkuja. Tämä vie aikaa vain hetken, joten tarkkaile uuniluukulla.
Jäähdytä ja tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa