Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hellapoliisin sitruuna-marenkitorttu

Hellapoliisi
Julkaistu 01.03.2017 09:41

MTV LIFESTYLE

Pohja

  • 150 g margariinia tai voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Sitruunakiisseli

  • 1 ½ dl vettä
  • 1 ½ dl sokeria
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 munankeltuaista
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 tl hyvin pestyn sitruunan raastettua kuorta

Marenki

  • 4 valkuaista
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

Laita hieman pehmeä voi tai margariini kulhoon ja vatkaa joukkoon sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Mittaa kiisselin ainekset kattilaan ja sekoita. Kiehauta, kunnes kiisseli pulpahtaa. Levitä kiisseli esipaistetun piiraspohjan päälle.

Erottele valkuaiset kuivaan ja puhtaaseen kulhoon. Vatkaa ne valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten. Levitä marenki lusikalla tai pursota ruusukkeiksi kiisselin päälle.

Raikas sitruuna-marenkitorttu sopii loistavasti kevään juhlapöytään. Sitruunan tilalla voit toki käyttää myös limeä, appelsiinia tai vaikka greippiä. Veriappelsiinista saat hauskan punaisen kiisselin.

Jatka paistamista 225-asteisessa uunissa, kunnes pintaan tulee ruskeita pilkkuja. Tämä vie aikaa vain hetken, joten tarkkaile uuniluukulla.

Jäähdytä ja tarjoa!

Lisää aiheesta:

Mustikkapiirakka muropohjalla – makea täyte kondensoidulla maidollaHellapoliisin mango-charlotteSuussa sulava marenkitorttu syntyy helposti: Ihanan raikasta ja mehevääPääsiäispavlovaMansikkapiirakka hyytelölläHellapoliisin sitrus-marenkitorttu
HellapoliisiLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Hellapoliisi
  • 24.05.202419:51
    Kevään juhlat

    Banoffee kipoissa

  • 24.05.202419:48
    Pannacotta

    Ruusupannacotta

  • 15.12.202313:17
    Tahnat

    Savuporotahna

  • 13.12.202314:56
    Cocktail alkupalat

    Helpot cocktailpalat

  • 13.11.202313:31
    Hillot

    Persikkachutney