Hellapoliisin sitrus-marenkitorttu

Hellapoliisin sitrus-marenkitorttu kruunaa kevään juhlapöydän.

Ainekset

  • 8 annosta

Pohja

  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 munankeltuainen

Täyte

  • yhden verigreipin mehu
  • yhden appelsiinin mehu
  • + vettä sen verran, että nestettä on yhteensä 5 dl
  • 1 ½ dl sokeria
  • 3 munankeltuaista
  • 25 g voita tai margariinia
  • 2 rkl perunajauhoja

Marenki

  • 4 valkuaista
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

Mittaa vehnäjauhot, sokeri, voi ja munankeltuainen kulhoon ja nypi tasaiseksi taikinaksi.

Kaulitse taikina vehnäjauhoja apuna käyttäen levyksi ja painele se halkaisijaltaan 26 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Laita vuoka hetkeksi jääkaappiin.

Valmista täyte.

Purista verigreipin ja appelsiinin mehu ja mittaa nestemäärä. Lisää hieman vettä tarvittaessa, jotta saat riittävän määrän nestettä.

Laita neste kattilaan ja mittaa joukkoon sokeri, munankeltuaiset (säästä valkuaiset marenkiin), voi tai margariini ja perunajauhot.

Kuumenna kunnes kastike sakenee. Jäähdytä.

Esipaista pohjaa 225-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.

Kaada päälle jäähtynyt kiisseli.

Valmista marenki.

Laita munanvalkuaiset puhtaaseen ja kuivaan kulhoon.

Vaahdota valkoiseksi vaahdoksi.

Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen, kunnes marenkivaahto on kestävä.

Pursota marenkinokareita kiisselin päälle tai levitä kuohkeaksi lusikkaa apuna käyttäen.

Paista piirasta 225 –asteisessa uunissa vain sen verran, että marenki saa hieman väriä.

Tarjoa jäähtyneenä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!