Hellapoliisin raparperi-kookospannari ja mansikkainen raparperi-oreganohillo uunipellillinen
Hellapoliisin ihana kesäjälkkäri valmistetaan osittain kookosmaitoon. Voit lisätä halutessasi joukkoon myös kookoshiutaleita.
Ainesosat
- 1 prk (4 dl) kookosmaitoa
- 4 dl maitoa
- 3 munaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- ½-3/4 dl öljyä tai sulatettua voita
- 1 tl vaniljasokeria
- ripaus suolaa
Pinnalle
- 5 raperinvartta
Hillo
- 7 dl raparperipaloja (3-4 vartta)
- 3 dl mansikoita
- 1 rkl vettä
- 250 g hillosokeria
- 2-3 rkl hienonnettua oreganoa
Valmistusohje
Aloita hillosta.
Mittaa raperperipalat ja paloitellut mansikat kattilaan.
Mittaa joukkoon vesi ja kuumenna höyryäväksi.
Lisää hillosokeri ja hienonnettu oregano ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Laita puhtaaseen lasipurkkiin ja säilytä kylmässä.
Valmista pannukakku.
Mittaa kookosmaito ja maito kulhoon.
Riko joukkoon munat ja sekoita.
Lisää vehnäjauhot, öljy tai sulatettu voi, vaniljasokeri ja ripaus suolaa.
Sekoita tasaiseksi ja anna taikinan seistä jääkaapissa mielellään puoli tuntia ennen kypsennystä.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille ja kypsennä 200 -asteisessa uunissa noin puoli tuntia, tai kunnes pinta on kauniin värinen ja jähmettynyt.
Tarjoa pannukakun kanssa ihanaa mansikoilla höystettyä raparperi-oreganohilloa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan