Hellapoliisin raparperi-kookospannari ja mansikkainen raparperi-oreganohillo uunipellillinen

raparperi_kookospannari_ja_mansikka_raparperihilloa_1_D4S2807_250516-Edit

Hellapoliisin ihana kesäjälkkäri valmistetaan osittain kookosmaitoon. Voit lisätä halutessasi joukkoon myös kookoshiutaleita.

Ainesosat

  • 1 prk (4 dl) kookosmaitoa
  • 4 dl maitoa
  • 3 munaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • ½-3/4 dl öljyä tai sulatettua voita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa

Pinnalle

  • 5 raperinvartta

Hillo

  • 7 dl raparperipaloja (3-4 vartta)
  • 3 dl mansikoita
  • 1 rkl vettä
  • 250 g hillosokeria
  • 2-3 rkl hienonnettua oreganoa

Valmistusohje

Aloita hillosta.

Mittaa raperperipalat ja paloitellut mansikat kattilaan.

Mittaa joukkoon vesi ja kuumenna höyryäväksi.

Lisää hillosokeri ja hienonnettu oregano ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Laita puhtaaseen lasipurkkiin ja säilytä kylmässä.

 

Valmista pannukakku.

Mittaa kookosmaito ja maito kulhoon.

Riko joukkoon munat ja sekoita.

Lisää vehnäjauhot, öljy tai sulatettu voi, vaniljasokeri ja ripaus suolaa.

Sekoita tasaiseksi ja anna taikinan seistä jääkaapissa mielellään puoli tuntia ennen kypsennystä.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille ja kypsennä 200 -asteisessa uunissa noin puoli tuntia, tai kunnes pinta on kauniin värinen ja jähmettynyt.

Tarjoa pannukakun kanssa ihanaa mansikoilla höystettyä raparperi-oreganohilloa.

 

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.