Hellapoliisin porkkanakakku
noin 20 annospalaa
- 4 munaa
- 2 dl fariinisokeria
- 2 dl sokeria
- 2 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
- 4 dl vehnäjauhoja
- ½ tl kardemummaa
- 1 tl kanelia
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 4 isoa porkkanaa
Pinnalle
- 200 g tuorejuustoa
- 2 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Mittaa kulhoon munat, fariinisokeri, sokeri, öljy, ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kuori ja raasta porkkanat.
Lisää porkkanaraaste joukkoon.
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
Jos haluat hieman matalamman kakun, voit valmistaa sen reunalliselle uunipellille.
Paista 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes taikina on kypsää.
Jäähdytä.
Valmista täyte.
Vatkaa tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään.
Levitä tahna jäähtyneen porkkanakakun pinnalle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa