Hellapoliisin piparjuuri-lihamureke
Piparjuuritahnalla täytetty lihamureke on upean makuinen tarjottava. Tarjoa seuraksi kuohkeaa perunasosetta ja höyrytettyjä porkkanoita tai muita vihanneksia.
5–6 annosta
- 1 1/dl korppujauhoja
- 3 dl vettä tai korppujauhoja
- 600 g jauhelihaa
- 1 iso sipuli
- ¾ tl suolaa
- (1 muna)
- mustapippuria myllystä
Väliin
- 100 g piparjuuritahnaa
Valmistusohje
Laita korppujauhot ja neste kulhoon ja sekoita. Anna turvota noin viisi minuuttia. Sekoita joukkoon jauheliha, hienonnettu sipuli, suola, (kananmuna) ja mustapippuria myllystä.
Muotoile taikinasta suorakaiteen mallinen levy leivinpaperin päälle. Levitä pinnalle reunoja myöten piparjuuritahnaa. Käännä leivinpaperia apuna käyttäen rullalle. Nosta rulla puhtaalle leivinpaperille uunipellille.
Paista 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes mureke näyttää kypsältä. Leikkaa viipaleiksi ja nauti perunasoseen kanssa.
Huom! Voit halutessasi kuullottaa sipulin pienessä öljytilkassa ennen mureketaikinaan sekoittamista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria