Hellapoliisin piparjuuri-lihamureke
![Photographer: Hellapoliisi / Kati Jaakonen. piparjuuri-lihamureke_2_D8S2219-Edit](https://im.mtvuutiset.fi/image/6262452/landscape16_9/1600/900/3fdbeeeb8d4643ee35e49e5d47f2b6c5/ab/ei-saa-kayttaa-piparjuuri-lihamureke-2-d8s2219-edit.jpg)
Piparjuuritahnalla täytetty lihamureke on upean makuinen tarjottava. Tarjoa seuraksi kuohkeaa perunasosetta ja höyrytettyjä porkkanoita tai muita vihanneksia.
5–6 annosta
- 1 1/dl korppujauhoja
- 3 dl vettä tai korppujauhoja
- 600 g jauhelihaa
- 1 iso sipuli
- ¾ tl suolaa
- (1 muna)
- mustapippuria myllystä
Väliin
- 100 g piparjuuritahnaa
Valmistusohje
Laita korppujauhot ja neste kulhoon ja sekoita. Anna turvota noin viisi minuuttia. Sekoita joukkoon jauheliha, hienonnettu sipuli, suola, (kananmuna) ja mustapippuria myllystä.
Muotoile taikinasta suorakaiteen mallinen levy leivinpaperin päälle. Levitä pinnalle reunoja myöten piparjuuritahnaa. Käännä leivinpaperia apuna käyttäen rullalle. Nosta rulla puhtaalle leivinpaperille uunipellille.
Paista 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes mureke näyttää kypsältä. Leikkaa viipaleiksi ja nauti perunasoseen kanssa.
Huom! Voit halutessasi kuullottaa sipulin pienessä öljytilkassa ennen mureketaikinaan sekoittamista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka