Hellapoliisin pienet sienipiiraat

Näihin sienipiiraisiin sopivat mainiosti esimerkiksi herkkusienet.

Ainekset

  • 10-12 kpl

Taikina

  • 100 g voita tai margariinia
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja tai spelttijauhoja
  • 1 rkl vettä tai kermaa

Täyte

  • 150-200 g herkkusieniä
  • ½ punainen paprika
  • ½ pieni purjosipuli
  • 2 rkl voita tai margariinia
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 dl kuohu- tai ruokakermaa
  • 1 muna
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 50 g juustoraastetta

Valmistusohje

Nypi huoneenlämpöinen voi tai margariini, suola, sokeri ja vehnä- tai spelttijauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi tai kerma ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasainen.

Painele taikina pienten reunallisten piirasvuokien pohjalle ja reunoille.

Esipaista 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.

Hienonna herkkusienet ja punainen paprika pieniksi kuutioiksi. Halkaise purjosipuli pituussuunnassa ja huuhtele lehtien välit. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi.

Sulata voi pannulla.

Lisää pannulle sienet, paprika ja purjosipuli. Kääntele hetki, kunnes sienet pehmenevät.

Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.

Jaa sieniseos piirasvuokiin.

Sekoita kerma, muna, suola, mustapippuri ja juustoraaste keskenään ja jaa vuokiin.

Kypsennä 200–asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.

Tarjoa lämpiminä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!