Hellapoliisin pehmeä sienikeitto
Tämä Hellapoliisin pehmeä sienikeitto sopii alkupalaksi tai kevyeksi päivälliseksi.
Sienikeitto
- 200 g herkkusieniä
- 100 g siitakesieniä
- 1 sipuli
- nokare voita
- ½ dl vehnäjauhoja
- 4 dl vettä
- ½ kasvisliemikuutio
- 1 ½ dl kuohukermaa tai ruokakermaa
- timjamia tai kirveliä
- (suolaa)
Valmistusohje
Paloittele herkkusienet ja siitakesienet reiluiksi paloiksi. Hienonna sipuli.
Sulata voi kattilassa. Lisää sienet ja sipulisilppu kattilaan ja hämmennä kunnes sienet ovat pehmenneet. Lisää vehnäjauhot ja sekoita joukkoon.
Mittaa joukkoon vesi, kasvisliemikuutio ja kerma. Hämmennä, kunnes keitto sakenee. Keitä miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia. Mausta timjamilla tai kirvelillä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Voit jättää myös hieman sattumia.
Nauti tuoreen leivän tai karjalanpiirakoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti