Hellapoliisin pehmeä sienikeitto
Tämä Hellapoliisin pehmeä sienikeitto sopii alkupalaksi tai kevyeksi päivälliseksi.
Sienikeitto
- 200 g herkkusieniä
- 100 g siitakesieniä
- 1 sipuli
- nokare voita
- ½ dl vehnäjauhoja
- 4 dl vettä
- ½ kasvisliemikuutio
- 1 ½ dl kuohukermaa tai ruokakermaa
- timjamia tai kirveliä
- (suolaa)
Valmistusohje
Paloittele herkkusienet ja siitakesienet reiluiksi paloiksi. Hienonna sipuli.
Sulata voi kattilassa. Lisää sienet ja sipulisilppu kattilaan ja hämmennä kunnes sienet ovat pehmenneet. Lisää vehnäjauhot ja sekoita joukkoon.
Mittaa joukkoon vesi, kasvisliemikuutio ja kerma. Hämmennä, kunnes keitto sakenee. Keitä miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia. Mausta timjamilla tai kirvelillä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Voit jättää myös hieman sattumia.
Nauti tuoreen leivän tai karjalanpiirakoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Kapen helppo kurpitsapasta