Hellapoliisin pehmeä sienikeitto

Sienikeitto
Hellapoliisi / Kati Jaakola

Tämä Hellapoliisin pehmeä sienikeitto sopii alkupalaksi tai kevyeksi päivälliseksi.

Sienikeitto

  • 200 g herkkusieniä
  • 100 g siitakesieniä
  • 1 sipuli
  • nokare voita
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 4 dl vettä
  • ½ kasvisliemikuutio
  • 1 ½ dl kuohukermaa tai ruokakermaa
  • timjamia tai kirveliä
  • (suolaa)

Valmistusohje

Paloittele herkkusienet ja siitakesienet reiluiksi paloiksi. Hienonna sipuli.

Sulata voi kattilassa. Lisää sienet ja sipulisilppu kattilaan ja hämmennä kunnes sienet ovat pehmenneet. Lisää vehnäjauhot ja sekoita joukkoon.

Mittaa joukkoon vesi, kasvisliemikuutio ja kerma. Hämmennä, kunnes keitto sakenee. Keitä miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia. Mausta timjamilla tai kirvelillä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Voit jättää myös hieman sattumia.

Nauti tuoreen leivän tai karjalanpiirakoiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.