Hellapoliisin pehmeä sienikeitto

Sienikeitto
Hellapoliisi / Kati Jaakola

Tämä Hellapoliisin pehmeä sienikeitto sopii alkupalaksi tai kevyeksi päivälliseksi.

Sienikeitto

  • 200 g herkkusieniä
  • 100 g siitakesieniä
  • 1 sipuli
  • nokare voita
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 4 dl vettä
  • ½ kasvisliemikuutio
  • 1 ½ dl kuohukermaa tai ruokakermaa
  • timjamia tai kirveliä
  • (suolaa)

Valmistusohje

Paloittele herkkusienet ja siitakesienet reiluiksi paloiksi. Hienonna sipuli.

Sulata voi kattilassa. Lisää sienet ja sipulisilppu kattilaan ja hämmennä kunnes sienet ovat pehmenneet. Lisää vehnäjauhot ja sekoita joukkoon.

Mittaa joukkoon vesi, kasvisliemikuutio ja kerma. Hämmennä, kunnes keitto sakenee. Keitä miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia. Mausta timjamilla tai kirvelillä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Voit jättää myös hieman sattumia.

Nauti tuoreen leivän tai karjalanpiirakoiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!