Hellapoliisin omena-toscatorttu
![Photographer: Hellapoliisi / Kati Jaakonen. ÄLÄ KÄYTÄ! omena-toscapiiras_1_D4S6268_270716-Edit](https://im.mtvuutiset.fi/image/6095152/landscape16_9/1600/900/207661a1bcbc954d93dc2c419a4b462e/Hc/ala-kayta-omena-toscapiiras-1-d4s6268-270716-edit.jpg)
Syysomenoista valmistat upean piiraan Hellapoliisin reseptillä. Kuorruta piiras toscakuorrutuksella ja nauti valmiista piiraasta sellaisenaan tai vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.
8 annosta
- 2 munia
- 1 ½ dl sokeria
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl öljyä tai sulatettua voita tai margariinia
- 1 dl maitoa
Pinnalle
- 2-4 omenaa
- 100 g voita
- 100 g mantelilastuja
- 1 dl sokeria
- 1 rkl vehnäjauhoja
- ½ tl kanelia
Valmistusohje
Valmistusohje:
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja öljy tai sulatettu voi tai margariini, sekä maito.
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan, jonka halkaisija on noin 24–26 cm.
Paista pohjaa 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Valmista sillä välin kuorrute.
Kuori omenat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
Laita ne kattilaan yhdessä muiden kuorruteainesten kanssa. Hämmennä, kunnes voi on sulanut.
Levitä seos esipaistetun pohjan päälle.
Jatka paistamista, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Tarjoa seuraksi jäätelöä tai vaahdotettua vaniljakastiketta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka