Hellapoliisin omena-toscatorttu

ÄLÄ KÄYTÄ! omena-toscapiiras_1_D4S6268_270716-Edit

Syysomenoista valmistat upean piiraan Hellapoliisin reseptillä. Kuorruta piiras toscakuorrutuksella ja nauti valmiista piiraasta sellaisenaan tai vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

8 annosta

  • 2 munia
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl öljyä tai sulatettua voita tai margariinia
  • 1 dl maitoa

Pinnalle

  • 2-4 omenaa
  • 100 g voita
  • 100 g mantelilastuja
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • ½ tl kanelia

Valmistusohje

Valmistusohje:

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja öljy tai sulatettu voi tai margariini, sekä maito.

Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan, jonka halkaisija on noin 24–26 cm.

Paista pohjaa 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Valmista sillä välin kuorrute.

Kuori omenat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.

Laita ne kattilaan yhdessä muiden kuorruteainesten kanssa. Hämmennä, kunnes voi on sulanut.

Levitä seos esipaistetun pohjan päälle.

Jatka paistamista, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Tarjoa seuraksi jäätelöä tai vaahdotettua vaniljakastiketta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja