Hellapoliisin marenkikakku

Marenkikakku on erityisen herkullinen kesäkakku, jonka seurana voit tarjota tuoreita marjoja tai banaaniviipaleita. Valmista marengit jo hyvissä ajoin valmiiksi ja säilytä huoneenlämmössä pölyltä suojattuna.

2 pohjaa

  • 2 munanvalkuaista
  • 3 dl sokeria

Täyte

  • 2 ½ dl vispikermaa
  • 200 g tuorejuustoa tai rahkaa
  • 1 tl limen kuoriraastetta
  • ½ dl sokeria tai maun mukaan
  • 1-2 tl vaniljasokeria
  • noin 6 dl tuoreita marjoja tai 3 banaania
  • minttua tai sitruunamelissaa

Valmistusohje

Vaahdota munanvalkuaiset valkoiseksi vaahdoksi.

Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.

Levitä marenki kahdeksi samansuuruiseksi ympyräksi leivinpaperin päälle.

Paista 100-asteisessa uunissa noin neljä tuntia, tai kunnes marenki on kypsää ja rapeaa.

Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto tai rahka.

Raasta hyvin pestyn limen kuorta joukkoon ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

Tarkista maku.

Levitä täyte molempien pohjien päälle ja ripottele pinnalle tuoreita marjoja.

Nosta levyt päällekkäin.

Koristele mintulla tai sitruunamelissalla.

Anna kakun vetäytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja