Hellapoliisin mansikkaiset tuulihatut

tuulihatutHELLAPOLIISI
Hellapoliisi/Kati Jaakonen

Tuulihatut ovat retroherkkuja parhaimmillaan. Täytä makealla tai suolaisella täytteellä ja kuorruta halutessasi. Nämä tuulihatut sopivat lastenjuhliin, ystävänpäiväksi ja tai muuten vaan ilahduttamaan. Ja valmistushan on ihan helppoa.

Tuulihatut 20 kpl

  • 1 ½ dl vettä
  • 75 g voita tai margariinia
  • 1 ¾ dl vehnäjauhoja
  • 2 munaa

Täyte

  • ½ dl mansikkamarmeladia TAI 1 dl kermavaahtoa + 1 rkl sokeria

Pinnalle

  • 2 dl mansikanmakuista tomusokeria
  • 1-2 rkl vettä tai sitruunamehua

Valmistusohje

Mittaa vesi ja voi tai margariini kattilaan. Sulata puuhaarukalla sekoittaen. Lisää vehnäjauhot ja sekoita voimakkaasti kovalla lämmöllä, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Anna seoksen jäähtyä. Vatkaa joukkoon munat yksitellen.

Laita seos pursotinpussiin ja pursota leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasakokoisia nokareita. Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä.

Pursota vadelmamarmeladi tai vaahdotettu ja sokerilla maustettu kermavaahto tuulihattujen sisälle. Mikäli et halua halkaista tuulihattuja, pursota teräväpäisellä tyllalla pohjan kautta. Valmista kuorrute.

Laita mansikanmakuinen tomusokeri kulhoon ja sekoita joukkoon vähän kerrallaan vettä tai sitruunamehua, kunnes saat paksun, mutta levittyvän tahnan.

Lusikoi kuorrutetta tuulihatuille. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.


Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!