Hellapoliisin mansikka-valkosuklaakuppikakut

katselukopio_mansikka-valkosuklaakuppikakut_3_D4S1327_260416-Edit
Hellapoliisi / Kati Jaakonen

Mansikka-valkosuklaakuppikakut ovat helppotekoisia ja ne sopivat erinomaisesti kevään juhlahetkiin. Minttu antaa upean raikkaan maun. Kokeile myös basilikaa!

12 kpl

  • 4 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl maitoa
  • 1 dl öljyä tai sulatettua voita
  • 100 g valkosuklaata
  • 2 dl mansikoita
  • ½ dl tuoretta minttua hienonnettuna

Pinnalle

  • 2 dl kuohu- tai vispikermaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeluun

  • mansikoita
  • tuoretta minttua

Valmistusohje

Riko munat kulhoon.

Mittaa joukkoon sokeri, vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, maito ja öljy tai sulatettu voi.

Sekoita taikina tasaiseksi.

Hienonna valkosuklaa karkeaksi veitsellä, paloittele mansikat pieniksi kuutioiksi.

Lisää sekoittaen taikinaan.

Hienonna joukkoon vielä minttu.

Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-225 -asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Jäähdytä.

 

Vaahdota kuohu- tai vispikerma.

Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

Pursota kermavaahto muffinien päälle.

Koristele mansikoilla ja mintulla.

 

Vinkki! Voit vatkata kermavaahdon joukkoon myös maitorahkaa tai tuorejuustoa. Lisää silloin joukkoon sokeria.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.