Hellapoliisin mansikka-appelsiinijäädyke
Mansikka-appelsiinijäädyke on upean makuinen kesäherkku, jolla voit korvata täytekakun. Valmista myös vierasvaraksi.
8 annosta
- 2 munaa
- 2 rkl sokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 1-2 tl vaniljasokeria
- 2 tl appelsiininkuoriraastetta
- ½ l mansikoita
- muutama varsi tuoretta minttua
Valmistusohje
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Vaahdota kuohukerma vaahdoksi.
Yhdistä vaahdot.
Mausta seos hyvin pestyn appelsiinin kuoriraasteella.
Paloittele mansikat pieniksi kuutioiksi ja sekoita joukkoon hienonnetun mintun kanssa.
Tarkista maku.
Kaada seos metalliseen kakkuvuokaan tai muoviseen jäädykevuokaan ja laita pakastimeen yön yli.
Kastele tarvittaessa vuoan reunat kuumalla vedellä ja kumoa jäädyke tarjoiluvadille.
Koristele mansikoilla ja tuoreella mintulla.
Tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Meksikolainen papukeitto
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka