Hellapoliisin leipäjuustoa vaniljakastikkeessa ja mustikka-passionhilloa
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5660844/landscape16_9/515/290/c9841a831af452c80b92b4b39774366d/FT/katselukopio-leipajuustoa-vaniljakastikkeessa-ja-mustikka-passiohilloa-1-d8s4963-edit-12048.jpg)
Kesäjuhlien pieni makea suupala tarjotaan pienistä kipoista. Valmista nämä uunin kestävissä pienissä kulhoissa tai kupeissa, tai isommasta astiasta, josta jokainen voi annostella oman annoksensa.
Ainekset
- 3 ½ dl mustikoita
- ½-1 passiohedelmän siemenet
- 1 rkl vettä
- 2 dl hillosokeria
- ripaus kanelia tai kanelitanko
- ripaus rouhittua vaniljatankoa
- 200 g leipäjuustoa
- 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- ripaus rouhittua vaniljatankoa
Valmistusohje
Laita mustikat kasariin ja halkaise passiohedelmä.
Koverra passiohedelmän liha mustikoiden joukkoon. Lisää vesi.
Kuumenna kiehumispisteeseen.
Lisää hillosokeri, ripaus kanelia tai kanelitanko, sekä hieman jauhettua vaniljatankoa.
Anna kiehua hiljalleen sekoitellen noin 5-10 minuuttia. Jäähdytä hillo.
Paloittele leipäjuustot uunin kestäviin pieniin tai isompaan kulhoon ja valuta päälle vaahtoutuva, mutta vaahdottamaton vaniljakastike. Rouhi joukkoon hieman vaniljatankoa.
Laita juustopaistos 200-asteiseen uuniin, kunnes juusto on lämmennyt hieman.
Tarjoa seuraksi jäähtynyttä hilloa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka