Hellapoliisin leipäjuustoa vaniljakastikkeessa ja mustikka-passionhilloa

Kesäjuhlien pieni makea suupala tarjotaan pienistä kipoista. Valmista nämä uunin kestävissä pienissä kulhoissa tai kupeissa, tai isommasta astiasta, josta jokainen voi annostella oman annoksensa.

Ainekset

  • 3 ½ dl mustikoita
  • ½-1 passiohedelmän siemenet
  • 1 rkl vettä
  • 2 dl hillosokeria
  • ripaus kanelia tai kanelitanko
  • ripaus rouhittua vaniljatankoa
  • 200 g leipäjuustoa
  • 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • ripaus rouhittua vaniljatankoa

Valmistusohje

Laita mustikat kasariin ja halkaise passiohedelmä.

Koverra passiohedelmän liha mustikoiden joukkoon. Lisää vesi.

Kuumenna kiehumispisteeseen.

Lisää hillosokeri, ripaus kanelia tai kanelitanko, sekä hieman jauhettua vaniljatankoa.

Anna kiehua hiljalleen sekoitellen noin 5-10 minuuttia. Jäähdytä hillo.

Paloittele leipäjuustot uunin kestäviin pieniin tai isompaan kulhoon ja valuta päälle vaahtoutuva, mutta vaahdottamaton vaniljakastike. Rouhi joukkoon hieman vaniljatankoa.

Laita juustopaistos 200-asteiseen uuniin, kunnes juusto on lämmennyt hieman.

Tarjoa seuraksi jäähtynyttä hilloa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!