Kesäjuhlien pieni makea suupala tarjotaan pienistä kipoista. Valmista nämä uunin kestävissä pienissä kulhoissa tai kupeissa, tai isommasta astiasta, josta jokainen voi annostella oman annoksensa.
Ainekset
- 3 ½ dl mustikoita
- ½-1 passiohedelmän siemenet
- 1 rkl vettä
- 2 dl hillosokeria
- ripaus kanelia tai kanelitanko
- ripaus rouhittua vaniljatankoa
- 200 g leipäjuustoa
- 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- ripaus rouhittua vaniljatankoa
Valmistusohje
Laita mustikat kasariin ja halkaise passiohedelmä.
Koverra passiohedelmän liha mustikoiden joukkoon. Lisää vesi.
Kuumenna kiehumispisteeseen.
Lisää hillosokeri, ripaus kanelia tai kanelitanko, sekä hieman jauhettua vaniljatankoa.
Anna kiehua hiljalleen sekoitellen noin 5-10 minuuttia. Jäähdytä hillo.
Paloittele leipäjuustot uunin kestäviin pieniin tai isompaan kulhoon ja valuta päälle vaahtoutuva, mutta vaahdottamaton vaniljakastike. Rouhi joukkoon hieman vaniljatankoa.
Laita juustopaistos 200-asteiseen uuniin, kunnes juusto on lämmennyt hieman.
Tarjoa seuraksi jäähtynyttä hilloa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.