Hellapoliisin lampaan karetta ja parsaa

ÄLÄ KÄYTÄ_Hellapoliisin_karitsan_sisafileeta_portobellosienia_ja_parsaa
Hellapoliisi

Lampaan kare on herkullista pääsiäisruokaa. Se sopii erinomaisesti myös grilliherkuksi. Koska kyseessä on suht hintava raaka-aine, valmista Hellapoliisin tapaan reilusti lisukkeita ruoan kanssa tarjottavaksi.

Ainekset

  • 800 g lampaan karetta
  • ¾ dl oliiviöljyä
  • 2 rkl limen tai appelsiinin puristettua mehua
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ¾ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 oksa rosmariinia tai 1 tl kuivattua rosmariinia

Lisäksi

  • 1 l vettä
  • n. 250 g miniparsaa
  • suolaa

Valmistusohje

Valmistusohjeet:

Poista kareesta mahdolliset kalvot.

Sekoita oliiviöljyn joukkoon puristettua limen- tai appelsiinin mehua, hienonnettua valkosipulia, suolaa, mustapippuria, hunajaa ja rosmariinia.

Laita karee kokonaisena tai paloina marinadin joukkoon ja anna maustua muutama tunti tai yön yli.

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.

Leikkaa paloiksi ja paista kuumalla pannulla öljyssä tai öljytyssä grillissä väri pintaan molemmin puolin.

Voit kypsentää kareen loppuun myös uunissa. Laita liha folioon ja kypsennä 150 asteisessa uunissa vielä 15 minuuttia.

Anna lihan vetäytyä foliossa noin 10 minuuttia ennen tarjoilua. Jos olet kypsentänyt kyljysrivin kokonaisena, leikkaa se paloiksi ennen tarjoilua.

Paista seuraksi vihreää parsaa.

Kuumenna vesi ja lisää suola ja miniparsat. Anna kiehua muutama minuutti. Valuta. Paista kaunis pinta parsaan kuumalla pannulla öljyssä.

Mausta suolalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!