Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hellapoliisin lampaan karetta ja parsaa

Hellapoliisi
Julkaistu 28.03.2017 11:52

MTV LIFESTYLE

Ainekset

  • 800 g lampaan karetta
  • ¾ dl oliiviöljyä
  • 2 rkl limen tai appelsiinin puristettua mehua
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ¾ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 oksa rosmariinia tai 1 tl kuivattua rosmariinia

Lisäksi

  • 1 l vettä
  • n. 250 g miniparsaa
  • suolaa

Valmistusohje

Valmistusohjeet:

Poista kareesta mahdolliset kalvot.

Sekoita oliiviöljyn joukkoon puristettua limen- tai appelsiinin mehua, hienonnettua valkosipulia, suolaa, mustapippuria, hunajaa ja rosmariinia.

Laita karee kokonaisena tai paloina marinadin joukkoon ja anna maustua muutama tunti tai yön yli.

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.

Leikkaa paloiksi ja paista kuumalla pannulla öljyssä tai öljytyssä grillissä väri pintaan molemmin puolin.

Voit kypsentää kareen loppuun myös uunissa. Laita liha folioon ja kypsennä 150 asteisessa uunissa vielä 15 minuuttia.

Lampaan kare on herkullista pääsiäisruokaa. Se sopii erinomaisesti myös grilliherkuksi. Koska kyseessä on suht hintava raaka-aine, valmista Hellapoliisin tapaan reilusti lisukkeita ruoan kanssa tarjottavaksi.

Anna lihan vetäytyä foliossa noin 10 minuuttia ennen tarjoilua. Jos olet kypsentänyt kyljysrivin kokonaisena, leikkaa se paloiksi ennen tarjoilua.

Paista seuraksi vihreää parsaa.

Kuumenna vesi ja lisää suola ja miniparsat. Anna kiehua muutama minuutti. Valuta. Paista kaunis pinta parsaan kuumalla pannulla öljyssä.

Mausta suolalla.

Lisää aiheesta:

Karitsanfileetä ja uunijuureksia à la Hellapoliisi Hirvipaisti, paahdettua juuriselleriä ja suppilovahveroita Näin lammas kannattaa kypsentää – kokeile superherkullista valmistustapaaBulgur-otto hunajapaistettujen juuresten keraMarinoitua porsaanfileetä kesävihanneksinKardemummalohi ja wasabimuusi
HellapoliisiLihaGrilliPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Hellapoliisi
  • 24.05.202419:51
    Kevään juhlat

    Banoffee kipoissa

  • 24.05.202419:48
    Pannacotta

    Ruusupannacotta

  • 15.12.202313:17
    Tahnat

    Savuporotahna

  • 13.12.202314:56
    Cocktail alkupalat

    Helpot cocktailpalat

  • 13.11.202313:31
    Hillot

    Persikkachutney