Hellapoliisin lammaskaali
Lammaskaali on mainiota syysruokaa. Valmista kerralla reilu annos ja nauti syystuulten tuivertaessa.
4 annosta
- 3 rkl öljyä
- 800 g lampaanlihaa
- 1 ½ l vettä
- 1 laakerinlehti
- 1-2 liha- tai kasvisliemikuutiota
- 10 mustapippuria
- 1 iso sipuli
- 700 g keräkaalia
- 2 porkkanaa
Valmistusohje
Leikkaa lampaanliha kuutioiksi ja paista kuumassa padassa öljyssä.
Lisää vesi, laakerinlehti, liha- tai kasvisliemikuutiot ja mustapippurit.
Anna kiehua miedolla lämmöllä noin tunti.
Leikkaa sipuli ja keräkaali lohkoiksi ja paloittele porkkanat.
Lisää ainekset pataan ja anna kiehua hiljalleen 30-45 minuuttia.
Tarkista maku.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko