Hellapoliisin lammaskaali

Lammaskaali on mainiota syysruokaa. Valmista kerralla reilu annos ja nauti syystuulten tuivertaessa.

4 annosta

  • 3 rkl öljyä
  • 800 g lampaanlihaa
  • 1 ½ l vettä
  • 1 laakerinlehti
  • 1-2 liha- tai kasvisliemikuutiota
  • 10 mustapippuria
  • 1 iso sipuli
  • 700 g keräkaalia
  • 2 porkkanaa

Valmistusohje

Leikkaa lampaanliha kuutioiksi ja paista kuumassa padassa öljyssä.

Lisää vesi, laakerinlehti, liha- tai kasvisliemikuutiot ja mustapippurit.

Anna kiehua miedolla lämmöllä noin tunti.

Leikkaa sipuli ja keräkaali lohkoiksi ja paloittele porkkanat.

Lisää ainekset pataan ja anna kiehua hiljalleen 30-45 minuuttia.

Tarkista maku.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.