Hellapoliisin kerma-ananaspannacotta
Pannacotta on ihastuttava jälkiruoka, jonka valmistus on todella helppoa. Se sopii myös juhlavampiinkin tilanteisiin. Pieniin snapsilaseihin valmistettuna se on myös riittoisaa ja mainio tarjottava kevään ja kesän juhlissa. Nämä pannacotat ovat saaneet pinnalle kevyen ananaskiilteen, joka on maustettu raikkaalla mintulla.
4–10 annosta
- 5 dl kuohukermaa
- 1 dl hyytelösokeri Multia
- 1 tl vaniljasokeria
Pinnalle
- n. 1/3 tuoretta ananasta (1 dl soseena)
- 1 ½ dl vettä
- ½ dl hyytelösokeri Multia
- muutama oksa tuoretta minttua
Valmistusohje
Mittaa kuohukerma kattilaan ja lisää joukkoon hyytelösokeri Multi ja vaniljasokeri.
Kiehauta. Anna kiehua noin puoli minuuttia, nosta sivuun.
Jaa liemi juomalaseihin tai pieniin snapsilaseihin ja nosta jääkaappiin hyytymään.
Mikäli haluat, voit laittaa pienet lasit nojaamaan esimerkiksi munakennoihin hieman viistoon, jolloin ne hyytyvät hauskasti vinoiksi.
Laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
Valmista sillä välin toinen kerros.
Kuori ananas ja jauha siitä osa hienoksi soseeksi.
Laita sose pieneen kasariin ja lisää joukkoon vesi ja hyytelösokeri Multi, sekä hienonnettua minttua.
Kiehauta ja anna kiehua noin puoli minuuttia.
Jaa liemi kermapannacotan päälle ja nosta taas hetkeksi jääkaappiin hyytymään.
Tarjoa pienenä makeana suupalana juhlissa tai jälkiruokana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan