Hellapoliisin karpalochutney
Hellapoliisin reseptillä valmistuu maukas karpalochutney, joka sopii erinomaisesti seisovaan pöytään erilaisten liha- ja kanaleikkeleiden seuraksi. Tarjoa myös muiden liharuokien seurana.
Ainekset
- 4 dl karpaloita
- 1 kanelitanko
- 1 tähtianis
- 3/4 dl punaviinietikkaa
- 1–2 tl hienonnettua inkivääriä
- mustapippuria myllystä
- 160 g hillo-marmeladisokeria
Valmistusohje
Laita kasariin karpalot, kanelitanko, tähtianis, punaviinietikka, hienonnettu inkivääri ja reilusti mustapippuria myllystä. Kiehauta.
Lisää hillo-marmeladisokeri ja anna kiehua hiljalleen 5–10 minuuttia.
Jäähdytä hetki ja laita kannelliseen kuumennettuun lasipurkkiin.
Vinkki! Valmista kerralla reilu määrä ja anna joululahjaksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje