Hellapoliisin karitsanjauheliha-juuressoselaatikko

hellapoliisin karitsanjauheliha-juuressoselaatikko
Hellapoliisi

Liha-perunasoselaatikko on kaikkien lasten herkkua. Valmista pääsiäiseen sopiva ruoka karitsanjauhelihasta ja juureksista.

Ainekset

  • 800 g bataattia
  • 2 isoa porkkanaa
  • 1 keskikokoinen palsternakka
  • 1 iso sipuli
  • 150 g juuriselleri
  • 2–3 keskikokoista perunaa
  • vettä sen verran että kasvikset peittyvät
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 25 g voita tai margariinia
  • 400 g karitsanjauhelihaa tai muuta jauhelihaa
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1–2 tl rakuunaa
  • 1–2 dl juustokermaa
  • 2–3 munaa

Pinnalle

  • 200 g fetajuustoa muruina

Valmistusohje

Kuori bataatti, porkkanat, palsternakka, sipuli, juuriselleri ja perunat.

Laita kiehuvaan veteen ja lisää kasvisliemikuutiot.

Anna kiehua hiljalleen, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta ja säästä keitinliemi.

Soseuta kasvikset.

Kuumenna voi pannulla ja paista karitsanjauheliha ja mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla ja rakuunalla.

Lisää paistettu jauheliha, juustokerma ja munat joukkoon. Lisää keitinlientä tarpeen mukaan, kunnes seos on vellimäistä.

Ripottele pinnalle fetajuustoa.

Kypsennä 175–200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Tarjoa seuraksi raikasta salaattia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!