Hellapoliisin kantarelli-pekonipasta

katselukopio_kantarelli_pekonipasta_1_D4S6014_210716-Edit
Hellapoliisi

Kesän sienisatoa voi kerätä vielä pitkälle syksyyn. Kun kantarellit vaihtuvat suppilovahveroiksi, voi samalla reseptillä taikoa yhtä upean sieniherkun myös muista sienistä.

Ainekset

  • 2 annosta
  • 175 g pekonia
  • 1 iso sipuli
  • ½ l kantarelleja
  • 100 g sulatejuustoa
  • 2 dl kermaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 ½ l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 6-8 kerää tagliatelle-pastaa
  • tuoretta persiljaa, oreganoa tai muuta yrttiä

Valmistusohje

Paloittele pekoni ja hienonna sipuli. Putsaa kantarelleista multa ja paloittele sieniä tarvittaessa. Laita pekoniviipaleet kylmälle pannulle ja laita liesi päälle. Kun pekonit alkavat kypsyä, lisää hienonnettu sipuli ja paloitellut kantarellit. Kääntele kovalla lämmöllä, kunnes sienet kutistuvat.

Lisää sulatejuusto ja kerma. Kiehauta. Rouhi joukkoon mustapippuria.

Keitä tagliatelle-pasta suolalla maustetussa vedessä. Valuta.
Sekoita kantarellikastike pastan joukkoon tai tarjoa erik
seen.

Ripottele valmiin ruoan pinnalle tuoreita yrttejä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!