Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hellapoliisin kantarelli-pekonipasta

Hellapoliisi
Julkaistu 26.08.2016 13:45

MTV LIFESTYLE

Ainekset

  • 2 annosta
  • 175 g pekonia
  • 1 iso sipuli
  • ½ l kantarelleja
  • 100 g sulatejuustoa
  • 2 dl kermaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 ½ l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 6-8 kerää tagliatelle-pastaa
  • tuoretta persiljaa, oreganoa tai muuta yrttiä

Valmistusohje

Paloittele pekoni ja hienonna sipuli. Putsaa kantarelleista multa ja paloittele sieniä tarvittaessa. Laita pekoniviipaleet kylmälle pannulle ja laita liesi päälle. Kun pekonit alkavat kypsyä, lisää hienonnettu sipuli ja paloitellut kantarellit. Kääntele kovalla lämmöllä, kunnes sienet kutistuvat.

Lisää sulatejuusto ja kerma. Kiehauta. Rouhi joukkoon mustapippuria.

Keitä tagliatelle-pasta suolalla maustetussa vedessä. Valuta.
Sekoita kantarellikastike pastan joukkoon tai tarjoa erik
seen.

Ripottele valmiin ruoan pinnalle tuoreita yrttejä.

Lisää aiheesta:

Helppo sienipastaHarri Syrjäsen kantarelli-pekonipastaKuharullatPastaa korvasienikastikkeen keraSienikeitto pekonin ja ranskankerman keraPastaa, tuoreita sieniä ja lihasuikaleita sinappi-kermakastikkeessa
HellapoliisiPastaSienetPääruoatPastat ja nuudelit

Kesän sienisatoa voi kerätä vielä pitkälle syksyyn. Kun kantarellit vaihtuvat suppilovahveroiksi, voi samalla reseptillä taikoa yhtä upean sieniherkun myös muista sienistä.

Tuoreimmat aiheesta

Hellapoliisi
  • 24.05.202419:51
    Kevään juhlat

    Banoffee kipoissa

  • 24.05.202419:48
    Pannacotta

    Ruusupannacotta

  • 15.12.202313:17
    Tahnat

    Savuporotahna

  • 13.12.202314:56
    Cocktail alkupalat

    Helpot cocktailpalat

  • 13.11.202313:31
    Hillot

    Persikkachutney