Hellapoliisin kantarelli-pekonipasta
![Copyright: Hellapoliisi. Photographer: Hellapoliisi. katselukopio_kantarelli_pekonipasta_1_D4S6014_210716-Edit](https://im.mtvuutiset.fi/image/6045288/landscape16_9/1024/576/fafb53f6d411dcee4bf18cb54087a54a/vY/katselukopio-kantarelli-pekonipasta-1-d4s6014-210716-edit.jpg)
Kesän sienisatoa voi kerätä vielä pitkälle syksyyn. Kun kantarellit vaihtuvat suppilovahveroiksi, voi samalla reseptillä taikoa yhtä upean sieniherkun myös muista sienistä.
Ainekset
- 2 annosta
- 175 g pekonia
- 1 iso sipuli
- ½ l kantarelleja
- 100 g sulatejuustoa
- 2 dl kermaa
- mustapippuria myllystä
- 1 ½ l vettä
- 1 tl suolaa
- 6-8 kerää tagliatelle-pastaa
- tuoretta persiljaa, oreganoa tai muuta yrttiä
Valmistusohje
Paloittele pekoni ja hienonna sipuli. Putsaa kantarelleista multa ja paloittele sieniä tarvittaessa. Laita pekoniviipaleet kylmälle pannulle ja laita liesi päälle. Kun pekonit alkavat kypsyä, lisää hienonnettu sipuli ja paloitellut kantarellit. Kääntele kovalla lämmöllä, kunnes sienet kutistuvat.
Lisää sulatejuusto ja kerma. Kiehauta. Rouhi joukkoon mustapippuria.
Keitä tagliatelle-pasta suolalla maustetussa vedessä. Valuta.
Sekoita kantarellikastike pastan joukkoon tai tarjoa erik
seen.
Ripottele valmiin ruoan pinnalle tuoreita yrttejä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka