Hellapoliisin kana-kookoskeitto

Itämainen kana-kookoskeitto on tyylikäs ja nuorekas tarjottava vaikkapa illanistujaisissa. Tämä ateria valmistuu nopeasti myös arkiruoaksi.

2-3 annosta

  • 2 rkl öljyä
  • 400 g broilerinfileesuikaleita
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ punainen chilipaprika
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl hienonnettua sitruunaruohoa
  • 2 kaffirlimen lehteä
  • 5 dl vettä
  • 1 prk (4 dl) kookosmaitoa
  • 1 kanaliemikuutio
  • yhden limen puristettu mehu
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 150 g täysjyvänuudeleita + kiehuvaa vettä

Pinnalle

  • korianteria tai minttua

Valmistusohje

Kuumenna öljy kattilassa ja paista broilerinfileesuikaleet kauttaaltaan.

Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipulinkynnet.

Halkaise chilipaprika ja poista siemenet. Hienonna paprika.

Lisää ainekset broilerinfileesuikaleiden joukkoon ja mausta suolalla.

Leikkaa sitruunaruohon vaaleasta tyvestä pala ja hienonna.

Poista kaffirlimen lehdistä lehtiruoti ja hienonna lehdet. Mikäli käytät kuivattuja lehtiä, laita ne ruokaan kokonaisina ja poista ennen tarjoilua.

Lisää sitruunaruoho ja kaffirlimen lehdet joukkoon.

Lisää vesi, kookosmaito ja kanaliemikuutio. Anna kiehua noin viisi minuuttia.

Purista joukkoon limen mehu ja mausta vielä kalakastikkeella ja fariinisokerilla.

Laita täysjyvänuudelit kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä, kunnes nuudelit peittyvät. Anna kypsyä muutaman minuutin ajan. Siivilöi.

Jaa nuudelit annokulhoihin ja jaa kanaliemi päälle.

Hienonna pinnalle tuoretta korianteria tai minttua.

Nauti!

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!