Hellapoliisin kaali-jauhelihakeitto

hellapoliisin kaalijauhelihakeitto
Hellapoliisi/Kati Jaakonen

Kaali-jauhelihakeitto on mainio arkiruoka, joka valmistuu nopeasti ja vähällä vaivalla. Terveellinen kaali on myös edullista ja keittohan vain paranee seistessään, joten voit keittää ison kattilallisen ja nauttia useampana päivänä.

  • Annosmäärä: 6 annosta

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 800 g keräkaalia
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 500 g jauhelihaa
  • ripaus suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 ½ l vettä
  • 2-3 porkkanaa
  • 5-10 maustepippuria
  • 1-2 laakerinlehteä
  • 1 tl kuivattua meiramia
  • 2 liha- tai kasvisliemikuutiota

Pinnalle

  • tuoretta meiramia tai persiljaa

Valmistusohje

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja keräkaali työlaudalla. Kuumenna öljy isossa kattilassa ja paista sipuli ja jauheliha kauttaaltaan.
  2. Mausta suolalla ja paprikajauheella. Lisää hienonnettu kaali ja kääntele, kunnes kaali alkaa pehmetä. Lisää vesi, kuoritut ja suikaloidut porkkanat, maustepippurit, laakerinlehdet, meirami ja murustetut kasvis- tai lihaliemikuutiot. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kaali on sopivan kypsää.
  3. Tarkista maku. Ripottele pinnalle tuoretta meiramia tai persiljaa hienonnettuna.


Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!