Hellapoliisin kaali-jauhelihakeitto
Kaali-jauhelihakeitto on mainio arkiruoka, joka valmistuu nopeasti ja vähällä vaivalla. Terveellinen kaali on myös edullista ja keittohan vain paranee seistessään, joten voit keittää ison kattilallisen ja nauttia useampana päivänä.
- Annosmäärä: 6 annosta
Ainekset
- 1 sipuli
- 800 g keräkaalia
- 2 rkl rypsiöljyä
- 500 g jauhelihaa
- ripaus suolaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 ½ l vettä
- 2-3 porkkanaa
- 5-10 maustepippuria
- 1-2 laakerinlehteä
- 1 tl kuivattua meiramia
- 2 liha- tai kasvisliemikuutiota
Pinnalle
- tuoretta meiramia tai persiljaa
Valmistusohje
- Kuori ja hienonna sipuli ja keräkaali työlaudalla. Kuumenna öljy isossa kattilassa ja paista sipuli ja jauheliha kauttaaltaan.
- Mausta suolalla ja paprikajauheella. Lisää hienonnettu kaali ja kääntele, kunnes kaali alkaa pehmetä. Lisää vesi, kuoritut ja suikaloidut porkkanat, maustepippurit, laakerinlehdet, meirami ja murustetut kasvis- tai lihaliemikuutiot. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kaali on sopivan kypsää.
- Tarkista maku. Ripottele pinnalle tuoretta meiramia tai persiljaa hienonnettuna.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta