Hellapoliisin jauheliha-makaronipata
30.10.2014. Kokeile Hellapoliisin helppoa ja hyvää arkiruokaa.
6 annosta
- 2 rkl rypsiöljyä
- 500 g nauta-sikajauhelihaa
- ½ tl suolaa
- mustapippuria myllystä maun mukaan
- 2 tl paprikajauhetta
- ½ tl chilijauhetta
- 2 sipulia silputtuna
- 1 punainen paprika pieninä kuutioina
- 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 nippu kevätsipulia
- 500 g paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
- ½ l vettä
- 4 dl pippuripastaa
- 100 g pakastemaissia
- ½-1 ruukku persiljaa silputtuna
Valmistusohje
Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
Kuumenna öljy kattilassa ja paista jauheliha kauttaaltaan.
Mausta suolalla, mustapippurilla, paprikajauheella ja chilijauheella.
Hienonna joukkoon sipulit, paprika, valkosipulinkynnet ja kevätsipuli. Kääntele hetki.
Lisää paseerattu tomaatti, vesi ja pippuripasta. Anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.
Lisää loppuvaiheessa pakastemaissi. Kuumenna.
Tarkista maku.
Silppua valmiin ruoan joukkoon tuoretta persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Munakasrulla á la Hellapoliisi